موفقیت فرایندی است که در طول زمان به دست میآید. مدیریت نیز مهارتی است که افراد باید بهتدریج، برخی فعالیتهای مداوم و مستمر را انجام دهند تا به یک عادت در آنها تبدیل شود. عوامل بسیاری در تبدیل یک فرد به مدیر موفق مؤثر هستند. شما با رصد زندگی بسیاری از مدیران کسبوکارهای موفق مشاهده میکنید که برخی رفتارها و عادات آنها هم در زندگی شخصی و هم در زندگی تجاریشان، با افراد عادی بسیار متفاوت است.
البته بهتر است بدانید که این موفقیتها یکشبه و فقط با مطالعه موردی به دست نمیآید. بلکه باید آنها را با صبر و حوصله به عادت همیشگی خود تبدیل کرد. پس تمام تلاش خود را برای تبدیلشدن به یک مدیر خوب به کار گیرید. از آنجا که مدیریت همانند سایر مهارتها یک امر اکتسابی است شما هم میتوانید با تکرار و تمرین آن را یاد بگیرید. در ادامه به ۲۰ عادت مدیران موفق اشاره میکنیم امیدواریم با بهکارگیری این موارد بتوانید به یک مدیر موفق در امر تجارت و کسبوکار خود تبدیل شوید
فهرست محتوا
۲۰ عادت مدیران موفق :
۱-تعیین اهداف هوشمندانه
برای کسب موفقیت باید به طور اختصاصی و ویژه برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید. مدیران موفق اهداف خود را یادداشت میکنند و اقدام به ترسیم و طراحی نکات و مراحل کلیدی موردنیاز برای رسیدن به آنها میکنند. برخی مدیران موفق توصیه میکنند اهداف خود را چند بار در روز بنویسید. حتی برخی دیگر توصیه به بلند خواندن آنها در طول روز میکنند. این کار باعث میشود که توانایی شما در رسیدن به اهدافتان افزایش یابد.
۲-مدیریت زمان
یکی از عناصر با اهمیت برای مدیران موفق، زمان و مدیریت آن است. وقت برای آنها بسیار باارزش است و از اموری که باعث دوری از فعالیتها و اهداف آنها میشود، اجتناب میکنند. تلاش کنید مهارتهای برنامهریزی و مدیریت زمان را یاد بگیرید.
۳-سرمایهگذاری روی کارکنان
سرمایهگذاری روی کارکنان و کارمندان یک بیزینس با تعامل و صحبتکردن، آموزشدادن، راهنمایی و حتی حمایت مالی از رهبران آینده آن سازمان و تجارت است. کریگ داناوی رئیس شعبه ساحل شرقی penn برای مدیران راهنمایی دارد که میگوید: “هر روز با تمام کارمندان کلیدی خود صحبت میکنم تا بدانم آنها در حال انجام چه کاری هستند، چه مسائلی پیشآمده است و چه مشکلی در حال حاضر دارند. این روش دید شما را در کار باز میکند و کمک میکند که مشکلات، قبل از اینکه سرباز کنند رفعورجوع شوند.”
۴-برقراری ارتباط مؤثر
یکی دیگر از مهارتهایی که بهعنوان عادت مدیران موفق از آن یاد میشود، ایجاد یک ارتباط مؤثر از طریق گوش سپردن و تعامل با کارمندان سازمان است. کارکنان و کارمندان موفق و فعال نیز به سؤالات پاسخ میدهند و اطلاعات خود را برای پیشبرد اهداف سازمانی با دیگران به اشتراک میگذارند.
۵-یادگیری فنون ارتباط مؤثر
مدیران همواره در جلسات شرکت میکنند یا با دیگر رؤسا و حتی کارمندان خود جلسه برگزار میکنند. ازاینرو برای ارائه مطالب و ایدههای خود در یک نشست نیاز به یادگیری برخی مهارتهای برقراری ارتباط هستند. مدیری توانمند و موفق باید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کند تا بتواند در هر شرایطی و بهخوبی ارتباطی مؤثر با افراد دیگر برقرار کند.
۶-تمرکز بر کلیات
داشتن مهارت برنامهریزی استراتژیک، از خصوصیات یک مدیر موفق است. برای کسب این مهارت باید دیدگاه خود را گسترش دهید تا به درک کاملی از تمام قسمتهای یک طرح، پروژه و هدف خود در سازمان برسید.
۷-سرمایهگذاری بر رشد شخصی و حرفهای
مدیران موفق با کتاب خواندن، شرکت در سمینارها و حتی کسب مدرک پیشرفته در حوزه مدیریتی خود، اهمیت پیشرفت در رشد شخصی و حرفه مدیریت را درک میکنند. زمانی از روز را به مطالعه بپردازید. این کار ازیکطرف تفریحی انگیزهبخش بوده و از طرفی دیگر بر روی ذهن تأثیر چشمگیری خواهد داشت. بزرگترین مزیت مطالعه افزایش تمرکز و کاهش اضطراب است.
۸-ریسککردن
ریسکپذیر بودن یک مدیر باعث افزایش اعتمادبهنفس و قاطعیت وی در امور میشود. مدیران موفق میدانند چه زمانی ریسک کنند و بر اساس شرایط بهترین تصمیم را برای شرکت میگیرند. یکی از عادت مدیران موفق این است که آنها مدام در حال تصمیمگیری هستند که باعث انجام کارها و پیشرفت آنها و سازمان میشود. قابلیتهای و توانایی کارمندان، منابع مالی و دیگر شرایط سازمان را بهخوبی شناخته و بر اساس این پارامترها، کاملاً حساب شده ریسک میکنند تا بتوانند بحرانها را به فرصت تبدیل کنند.
۹-هماهنگسازی
هماهنگی و سازگاری بین حرف و عمل از ویژگیهای مهم یک مدیر موفق است. در موقعیتی که کارمندان موظف به انجام چندین کار با هم هستند نقش یک مدیر کاملاً نمایان میشود. در چنین مواقعی با ایجاد هماهنگی بین کارمندان، تعهد و توانایی رهبری دیگران را نیز افزایش میدهند.
مقاله روش ایجاد عادت های خوب هم میتواند به شما کمک کند
۱۰-داشتن بازخورد مداوم و مستمر
مدیران موفق به کارکنان خود با دادن اطلاعات انتظار بازخورد دارند. کارکنان همواره تمایل دارند که مدیران به آنها توجه کنند. برقراری ارتباط دوستانه با کارمندان برای پیشرفت سازمان و رسیدن به اهداف آن مسئلهای حیاتی و مهم است. رؤسا برای خود رازهای زیادی نگه نمیدارند. با درمیانگذاشتن بسیاری از مسائل و موضوعات کلیدی عملکرد خود و سازمان را بهبود میدهند.
۱۱-ایجاد تعادل بین کار و زندگی
تمام رؤسا و رهبران کسبوکارها زمانی را برای تجدید قوا به خود اختصاص میدهند. مدیران موفق با تفویض اختیار به کارمندان خود از تعهد آنها به کارشان اطمینان دارند. برای اینکه بتوانید در محیط کار خود بهترین عملکرد را داشته باشید باید این عادت مدیران موفق را در خود تقویت کنید. اختصاص زمانی از روز به خانواده به معنی فرار از کار تمامنشدنی شرکت نیست. همچنین با مرخصی گرفتن و ارتباط با سایر اعضای خانواده و استراحت کردن را تنبلی تلقی نکنید. شما با استراحت کردن میتوانید قوای جسمی و روانی خود را دوباره بازیابی کنید.
۱۲-تشکر کردن از کارمندان
سپاسگزاری از کارکنان خود را سرلوحه کار خود قرار دهید. از تأثیر واژه “تشکر” در عملکرد افراد سازمان غافل نشوید. بهخاطر یک فعالیت کوچک و حتی تایپ یک نامه توسط منشی از وی تشکر کنید. این کار در درازمدت و برای بهبود روابط و پیشبرد اهداف سازمان بسیار حائز اهمیت است که اغلب توسط مدیران نادیده گرفته میشود.
۱۳-داشتن روحیه تواضع و فروتنی
تواضع و فروتنی را ضعف ندانید. با خودآگاهی شخصیت خود را بشناسید. با خودشناسی و خودآگاهی به نقاط قوت و ضعف خود پی میبرید. در این صورت متوجه بسیاری از عادتهای رفتاری بد خود با اطرافیان شده و برای برقراری ارتباط با دیگران به فکر اصلاح عیوب خود تلاش کنید.
۱۴-برنامهریزی روزانه
سازمانها برای رسیدن به اهداف کلی خود باید مقید به برنامهریزی باشند. مدیر موفق یک سازمان یا کسبوکار قبل از حضور در محل کار، باید برنامهریزی لازم برای فعالیت روزانه خود داشته باشد. این برنامه باید باتوجهبه اهداف سازمان نگاشته شود. برنامهریزیهای کوتاهمدت و بلندمدت در بهبود عملکرد فرایند درونسازمانی تأثیر فراوانی دارد. همچنین کارمندان برای انجام کار، بهتر و بیشتر تشویق میشوند. آنها رفتارهای خود را بهگونهای تنظیم میکنند که در نهایت به دستیابی اهداف سازمان بینجامد.
۱۵-ورزشکردن
زمانی را در روز به ورزشکردن و انجام فعالیتهای جسمانی اختصاص دهید. سلامتی و مراقبت از جسم خود را جزء اولویتهای خود قرار دهید. ورزشکردن علاوه بر اینکه به شادابی افراد کمک میکند سلامت بدن شما را نیز تضمین میکند. پیادهروی روزانه را حتماً در برنامه خودتان بگنجانید و از آن غافل نشوید. این عادت مدیران موفق را نصب العین خود قرار دهید و این ورزش را بهصورت روزانه انجام دهید.
۱۶-فعالیتهای فکری و ذهنی
در کنار ورزشکردن و سایر فعالیتهای جسمی باید ذهن خود را نیز با انجام تمرینات مختلف به چالش بکشید. این چالشها و فعالیت باعث میشوند که کارایی مغز شما افزایشیافته و شاهد پیشرفت و بهبود در تصمیمگیری و سایر امور مربوط به مغز و ذهن میشوید.
۱۷-اجتناب از عوامل حواسپرتی
تا حد ممکن با دوری از عواملی مثل گوشی و تلویزیون کارایی خود را افزایش دهید. استفاده نادرست از این ابزارها غیر از اتلاف وقت چیزی برای شما به ارمغان نمیآورد. البته بهرهمندی از این ابزارها و عوامل را باید محدود کنید و توجه داشته باشید که تمام روز وقت شما صرف فعالیت در فضای مجازی و کار با آنها نشود.
۱۸-بیش از حد انتظار کارکردن
هنگامی که فراتر از چیزی که از شما انتظار میرود کار میکنید، تمایل دیگران برای انجام کار با شما بیشتر میشود. این عادت مدیران موفق را نهتنها در محیط کار بلکه در تمام امور زندگی خود اعمال کنید.
۱۹-حاضر شدن در محل کار قبل از کارمندان
مدیران موفق قبل از سایر کارمندان در محل کار حاضر میشوند تا تمرکز بهتر و بیشتری روی کار خود داشته باشند. آنها صبح زود در محل کار خود حاضر میشوند. این کار علاوه بر اینکه باعث میشود که در طول روز به تمامکارهای خود رسیدگی کنند، کارایی آنها را نیز افزایش میدهد.
۲۰-مسئولیتپذیری
یک مدیر موفق حتی در صورت تصمیمگیری نادرست که موجب شکست در اهداف سازمان شده است، مسئولیت آن را پذیرفته و با این کار سایر کارمندان و اعضای سازمان نیز نقش مسئول نهادینه میشود. در غیر این صورت سایر کارمندان خطاها و اشتباهات خود را نپذیرفته و دیگران را مسئول خطا و اشتباه خود میدانند که در نتیجه آن هیچگاه پاسخگوی خطاهای خود نخواهند بود.
سخن آخر
برای اینکه به یک مدیر موفق تبدیل شوید، علاوه بر کسب مهارتهای فنی و تاکتیکی برخی مهارتهای شخصیتی را نیز باید در خود تقویت کنید. خود را بینیاز از مطالعه و کسب دانش جدید و بهروز ندانید. سبکهای مختلف مدیریتی را بیاموزید. شاید نتوانید همه این موارد گفته شده را همیشه رعایت کنید ولی سعی کنید به استانداردها پایبند باشید. در وبینارها و کارگاههای مدیریتی آنلاین و حضوری شرکت کنید. انتقادپذیر باشید و با کارمندان با صداقت رفتار کنید. معمولأ کارمندان از رؤسا الگو میگیرند. روحیه شوخطبعی و خوشاخلاقی خود را همیشه حفظ کنید و درعینحال با کارمندان خود با جدیت و احترام رفتار کنید.