فهرست محتوا
کسب و کار و بازاریابی:
کسب و کار و بازاریابی پروسه ای است که طی آن شرکت محصولات و خدمات خود را به فرد یا شرکت دیگری می فروشد.ممکن است آن شرکتی که خریدار این کالاها است از این کالاهای خریداری شده برای تولید محصولی استفاده کند یا اینکه مجددا آن را بفروشد.
اما وظیفه واحد بازایابی چیست،برای فروش محصول چیست؟
واحد بازاریابی:
واحد بازاریابی،با استفاده از یک پلن و برنامه بازاریابی،نیازها و مشکلات سازمانی را تعیین می کند.واحد واحد بازاریابی،در واقع نیاز هایی که در عرصه سازمانی مطرح می شود را به گونه ای به هم پیوند می دهد تا بتواند نگرشی جامع نسبت به مشکلات و راه حل ها ایجاد نماید.
این به معنی تقابل واحد های مختلف با یک دیگر نیست بلکه به معنی دستیابی به نگرشی جامع در جهت یکپارچه کردن همه دیدگاه ها می باشد.
سازمان هایی که برنامه کسب و کار و بازاریابی دقیقی دارند، قادرند تا موانع داخلی کسب و کار خود را از پیش رو بردارند و تمرکز بیشتری بر خروجی ها و پیامد هایی داشته باشند که برای مشتریانشان از اهمیت بالایی برخوردار است.اما برنامه بازاریابی چیست؟
تعریف برنامه بازاریابی:
برنامه بازاریابی، سندی عملیاتی است که یک استراتژی تبلیغاتی را تشریح میکند.استراتژی تبلیغاتی شما،مسیر سازمان برای دستیابی به اهداف را مشخص می کند.
برنامه بازاریابی شما باید ،جزئیات،کارآییهای تبلیغاتی و روابط عمومی را که باید طی یک دوره انجام شود را مشخص کند.
در حقیقت کارکردها و مؤلفههای یک طرح بازاریابی شامل موارد زیر است:
- تحقیقات بازار برای حمایت از تصمیمات قیمت گذاری و ورود به بازار جدید
- پیام متناسب با اهداف خاص جمعیتی و مناطق جغرافیایی
- انتخاب بسترهای نرم افزاری برای ارتقاء محصول و خدمات – مجلات دیجیتالی ، رادیویی ، اینترنتی ، مجلات تجاری و ترکیبی از این سیستم عاملها برای هر کمپین
- معیارهایی که نتایج تلاشهای بازاریابی و جدول زمانی گزارش آنها را میسنجد.
یه کتاب خوب برای بالا بردن اطلاعات در زمینه ی کسب و کار و بازاریابی
کتاب خوردن فیل (۱۰ اصل برای کسب درآمد در ایران)
برای مطالعه کتاب کلیک کنید
اقدامات بازاریابی چه موقع اثربخش خواهد بود؟
برای اینکه اقدامات بازاریابی مؤثر و درستی داشته باشید باید در مسیری درست قرار بگیرید و فرایندی را برگزینید که طی آن به مشتری آموزش میدهید که علت انتخاب شما چه میتواند باشد. چرا باید شما را در مقابل رقبا انتخاب کند. بازاریابی مفهومی سهل و ممتنع است. هم میشود همینقدر ساده به آن نگریست هم میتوان آن را پیچیدهترین بخش هر کسبوکار دانست. مدیریت و کنترل مؤلفههای تبلیغاتی کار سادهای نیست. برای دقت در رسیدگی به هر یک از این موارد نیاز به توجه عمیق در زمینههای گوناگونی مانند: فعالیت و حضور رقبا، کانالهای ارتباطی و فروش گوناگون، مشتریان، شرایط بازار و از همه مهمتر وضعیت درونی و داخلی شرکت است.
مزایای داشتن برنامه بازاریابی برای کسب و کار چیست؟
تأمین نیازهای مصرف کننده
تضمین بقاء، رشد و شهرت سازمان
حفظ اعتبار شرکت
حک شدن در ذهن مشتری
تعیین قیمتهای منصفانه
ارائه بهتر محصولات
ایجاد ابزارهای متعدد برای فروش بیشتر
وارد کردن کسب و کارها به رقابت
افزایش فروش
طراحی پلن بازاریاربی:
۱٫ماموریت کسب و کار خود را مشخص کنید.
هدف شما از کسب و کار و بازاریابی چیست؟ماموریت شما در شرکت چیست؟فروش بیشتر؟برند سازی؟حذف مخاطب؟
اولین قدم،در طراحی پلن بازایابی تعیین اهداف کسب و کار است.همین الان قلم و خودکاری بردارید و اهداف خود را مشخص کنید.
۲٫بودجه بازاریابی خود را مشخص کنید:
استراتژی همراه با مقیاس تغییر میکند. درک این موضوع بسیار مهم است. آیا فکر نمیکنید کسی که در ساخت آسمانخراشها سرمایهگذاری میکند، استراتژی سرمایهگذاری ملکی متفاوتی با یک سرمایهگذار کوچک املاک دارد؟ قطعاً بله.استفاده از همان استراتژی در مقیاس کوچک جواب نخواهد داد.
اگر شما ۱۰ میلیون دلار بودجهی تبلیغاتی و سه سال زمان برای دستیابی به نتیجهی سودآور دارید، در مقایسه با کسی که باید به سرعت با بودجهی ۱۰ هزار دلاری به سودآوری برود، باید از استراتژی بسیار متفاوتی استفاده کنید.
۳٫مخاطبان خود را بشناسید:
مهم است که قبل از هر چیز مشتری هدف خود را تعریف کنید تا بتوانید استراتژی بازاریابی خود را برای برآورده کردن نیاز آنها مشخص کنید. اما چطور میتوانید مخاطبین هدف خود را مشخص کنید و بعد از شناخت آنها چه کاری باید انجام دهید؟
در ادامه سه پیشنهاد وجود دارد که میتوانید با آنها شروع کنید:
- مشخصات اصلی مشتریان هدف خود، مثل جنسیت، سن و محل زندگی آنها را تعیین کنید.
- مشتریان شما چگونه رفتار می کنند؟ چطور به محصول شما توجه می کنند؟ چرا محصول شما را انتخاب می کنند؟ یاد بگیرید چطور با آنالیز شخصیت و یا رفتار خرید با مخاطبین خود ارتباط برقرار کنید.
- با انجام تحقیقات روی مشتریان هدف خود، یک پیام برای برند خود (با توجه به شناختی که از مخاطبین پیدا کردهاید) ایجاد کنید.
- مشتریان شما،چقدر درآمد دارند، ترجیح به خرید از شبکههای اجتماعی دارند یا بازایابی ایمیلی.
امروزه خرده فروشیهای آنلاین مانند آمازون و دیجیکالا بخش مهمی از بازار مصرفکننده را در کسب و کار و بازاریابی اختیار دارند. در این مدل بازاریابی چون بدون هیچ واسطه با مصرفکننده روبرو هستید باید بیشتر به دنبال تحریک احساسات آنها باشید تا منطق. همچنین در مدل بازاریابی B2C مصرفکنندگان علاقه زیادی به اطلاعات فنی و تخصصی ندارند و تنها میخواهند سود و کاربرد محصول و خدمات را جهت خرید درک کنند.
۴٫شیوه کسب و کار و بازاریابی خود را مشخص کنید:
در حقیقت تعداد ابزارهای بازاریابی بسیار زیاد است.برخی از آنها بسیار خوب و فوقالعاده به نظر میرسند.بااینحال ممکن است تنها به تعداد اندکی از آنها نیاز داشته باشید:
بازاریابی سنتی
بازاریابی ترویجی
رسانههای اجتماعی
بازاریابی اینترنتی
بازاریابی B2B (صنعتی)
بازاریابی حسی (تجربی)
بازاریابی دهان به دهان
بازاریابی ویروسی (Viral Marketing)
بازاریابی محتوا
زاریابی برونگرا
بازاریابی رابطه مند (رابطهمحور)
بازاریابی چریکی
۵٫به دنبال راه های غیرمتعارف در کسب و کار و بازاریابی و تبلیغات باشید:
در جستجوی روش هایی برای تبلیغات و بازاریابی باشید که رقبای شما ممکن است از قلم انداخته باشند و یا دست کم گرفته باشند. با کمی خوشفکری، همواره نکات و راه هایی ممکن است بیابید که بدور از ایجاد رقابت، درآمدتان را افزایش دهید. برای مثال تبلیغات تان را بر روی کارتهای تبریک و کارت پستال چاپ کنید و در موقعیت های مختلف؛ برای مشتریان هدف خود، ارسال نمایید. همین ایده ساده می تواند توجه و ترافیک زیادی را به سمت وب سایت شما که در آن محصولات و خدماتتان معرفی شده اند، ایجاد نماید.
برخی از روش های مورد آزمایش بازاریابی هنوز مورد استفاده قرار می گیرند. به عنوان مثال مردم هنوز هم تبلیغات بصری را بیشتر از دیگر راه های تبلیغات دوست دارند. با این حال، بسیاری دیگر از استراتژی های بازاریابی دیگر مورد استقبال قرار نمی گیرند.
۶٫انعطافپذیر و خلاق باشید.
در بازاریابی میبایست انعطافپذیر باشید و برای وقوع هر اتفاقی که آنرا پیشبینی نمیکردید آماده باشید، بنابراین مخاطبین خود را همیشه در ذهن داشته باشید، همانند آنان فکر کنید و در امور بازاریابی خود خلاق باشید.
در اینجا چندین ایده که ممکن است منجر به بروز خلاقیت در کسبوکار شما شود، آورده شده است!
– به خریداران خود کارت وفاداری اهدا کنید
– در فروشگاههای محلی، مراکز رفاهی و حتی درب منازل افراد، بروشورهای تبلیغاتی خود را توزیع کنید!
– میزهای فروش در بیرون فروشگاه برپا کنید
ما را در اینستاگرام دنبال کنید.
۷٫طوفان فکری راه بیندازید:
همیشه قبل از آنکه تبلیغات را رسانهای کنید، اجازه دهید که گروههای مختلف نظرات خود را در خصوص آن بیان کنند. گروههایی که هر کدام از آنها از حوزههای فکری، اجتماعی و اقتصادی مختلف باشند تا از زوایای گوناگون به آن نگاه کنند.
بهتر است در ساخت تبلیغات ابتدا گروهی از متخصصان را از حوزههای مختلف گرد هم آورید و از آنها نظرخواهی کنید. سپس بعد از آماده شدن، آن را به گروههای مختلف عرضه کنید تا بازخورد بگیرید و در نهایت میتوانید آن را منتشر کنید.
بعد از انتشار و رسانهای کردن هر تبلیغ، بهتر است به بازخوردهای مربوط به آن در کسب و کار و بازاریابی کاملا دقت کنید. یکی از بهترین راهها این است که از مشتریان خود نظرخواهی کنید. خصوصا مشتریانی که با آنها ارتباط صمیمیتر و بهتری دارید. این کار باعث میشود که هر بار تبلیغات شما به صورت هدفمندتر و موثرتر ظاهر شود.