فهرست محتوا
ایجاد حرفه موفق با تقویت مهارت های ارتباطی
مهارت های ارتباطی مجموعه فعالیت هایی است که در نهایت باعث عملکرد عمومی با کیفیت میشود. ارتباطات امروز هم در دنیای تجارت و هم در زندگی خصوصی بسیار مهم است.
ارتباط موفقیت آمیز به ما کمک میکند تا افراد و موقعیتها را بهتر درک کنیم. این به ما کمک میکند تا بر تنوع غلبه کنیم، اعتماد ایجاد کنیم و احترام بگذاریم و شرایطی را برای اشتراک ایدههای خلاقانه و حل مشکلات فراهم آوریم. توسعه مهارت های ارتباطی قوی یکی از اولویت های اصلی رهبران میباشد.
ایجاد مهارت های ارتباطی قوی در هنگام ایجاد یک حرفه موفق ضروری است. اما مهارت های ارتباطی شما نیز در زندگی خصوصی شما نقش اساسی دارند. در مورد بیشترین تقاضای مهارت های ارتباطی و چگونگی بهبود آنها در این مقاله آموزش خواهیم داد. با مهارت های ارتباطی قوی، به راحتی میتوانید ارتباطات را در محیط کار بهبود بخشید و یاد بگیرید چگونه در عصر دیجیتال امروز با کارمند مدرن ارتباط برقرار کنید.
مهارت های ارتباطی در تجارت
در دنیای تجارت، بسیاری از کارفرمایان معتقدند که ارتباطات داخلی مناسب میتواند بهره وری کارمندان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد. اگرچه ارتباط به خودی خود ساده به نظر میرسد، اما غالبا وقتی سعی در برقراری ارتباط با دیگران داریم، همیشه فرصتی برای عدم درک کافی وجود دارد که ممکن است باعث تعارض و ناامیدی در زندگی شخصی یا شغلی در روابط با افراد دیگر شود.
چرا شما نیاز به ایجاد مهارت های ارتباطی قوی دارید
در این زمان مدرن که در آن زندگی میکنیم، هر روز تعداد زیادی پیام دریافت، ارسال و پردازش میکنیم. اما ارتباط موفق بسیار فراتر از اشتراک اطلاعات است، بلکه درک احساسی است که در پس این اطلاعات وجود دارد. ارتباط موفق میتواند روابط را در زندگی شخصی یا زندگی شغلی تعمیق بخشد. در زندگی شخصی، آنها میتوانند به ما کمک کنند افراد و موقعیتهایی را که روزانه اتفاق میافتند بهتر درک کنیم.
توسعه مهارت های ارتباطی میتواند به ما کمک کند تا از درگیری، سازش و جلوگیری از تصمیم گیری سریع اقدام کنیم. توانایی برقراری ارتباط موثر شاید مهمترین مهارت در زندگی باشد.
این همان چیزی است که ما را قادر می سازد، اطلاعات را به افراد دیگر منتقل کنیم و آنچه را که به ما گفته میشود درک کنیم. فقط باید مشاهده کنید که نوزادی با دقت به مادرش گوش میدهد و سعی میکند صداهایی را که از او بیرون میآید تکرار کند، تا درک کند که اصرار برای برقراری ارتباط چقدر اساسی است.
حالت های اتقال اطلاعات
ارتباطات، در ساده ترین حالت، عمل انتقال اطلاعات از یک مکان به مکان دیگر است. ممکن است بصورت صوتی (با استفاده از صدا)، نوشتاری (با استفاده از رسانه چاپی یا دیجیتال مانند کتاب، مجله، وب سایت یا ایمیل)، بصری (با استفاده از آرم، نقشه، نمودار) یا غیرکلامی (با استفاده از زبان بدن، حرکات و موارد دیگر لحن و میزان صدا) باشد. در عمل، اغلب ترکیبی از چندین مورد از این موارد است.
اگر در واقع کسی میتواند ادعا کند که به اندازه کافی مهارت دارد، باید بدانید که تقویت مهارت های ارتباطی ممکن است یک عمر طول بکشد. با این وجود، موارد بسیاری وجود دارد که شما میتوانید به راحتی انجام دهید تا مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشید و اطمینان حاصل کنید که قادر به انتقال و دریافت اطلاعات به طور موثر هستید.
اهمیت مهارت های ارتباطی خوب
توسعه مهارت های ارتباطی شما میتواند به همه جنبههای زندگی شما، از زندگی حرفهای گرفته تا اجتماعات و همه چیز در این میان کمک کند.
توانایی برقراری ارتباط دقیق، واضح و مطابق با هدف، یک مهارت حیاتی در زندگی است و چیزی است که نباید از آن غافل شد. کار بر روی مهارت های ارتباطی خود هرگز دیر نیست و با این کار به خوبی میتوانید کیفیت زندگی خود را ارتقا دهید. مهارت های ارتباطی تقریبا در همه جنبههای زندگی مورد نیاز است، از نظر حرفهای، اگر متقاضی شغل هستید یا به دنبال ارتقا سطح شغلی با کارفرمای فعلی خود هستید، مطمئنا باید مهارت های ارتباطی خوبی از خود نشان دهید.
مهارت های ارتباطیی برای مکالمه مناسب با طیف گستردهای از افراد در حالی که ارتباط چشمی خوبی برقرار میکنید، واژگان متنوعی را به نمایش میگذارید و زبان خود را متناسب با مخاطب خود تنظیم میکنید، به طور موثر گوش میدهید، ایدههای خود را به طور مناسب ارائه میدهید، واضح و دقیق مینویسید و در گروه خوب کار میکنید. بسیاری از این مهارت های ارتباطیاساسی است که بیشتر کارفرمایان به دنبال آن هستند.
نظرسنجی مهارت های ارتباطی
طبق نظرسنجی سال ۲۰۱۸ انجمن ملی دانشکده ها و کارفرمایان مهارت های ارتباطی کلامی در میان مهارتها و ویژگی های “باید” یک نامزد شغلی رتبه اول را دارد. با پیشرفت شغلی، اهمیت مهارت های ارتباطی افزایش مییابد. توانایی صحبت کردن، گوش دادن، سوال کردن و نوشتن با وضوح و دقت برای اکثر مدیران و رهبران ضروری است.
در زندگی شخصی شما، مهارتهای ارتباطی خوب میتواند با کمک به شما در درک دیگران و درک شدن، روابط شخصی شما را بهبود بخشد. این تقریبا کلیشهای است که روابط شخصی به برقراری ارتباط نیاز دارند. عدم گفتگو به دلیل از بین رفتن تعداد زیادی مشارکت و روابط مقصر شناخته شده است، اما توانایی گوش دادن نیز از عناصر مهم است.
ارتباط در روابط خانوادگی گستردهتر نیز مهم است، خواه بخواهید درباره تعطیلات در مورد تنظیمات بحث کنید، یا اینکه از سلامتی و خوشبختی کودکان نوجوان خود اطمینان حاصل کنید.
مهارتهای ارتباطی همچنین میتواند اطمینان حاصل کند که شما قادر به مدیریت تعاملات با مشاغل و سازمانها هستید، در طول زندگی خود، احتمالا مجبور خواهید بود با طیف گستردهای از سازمانها و موسسات، از جمله مغازهها، مشاغل، ادارات دولتی و مدارس تعامل داشته باشید.
از مزایای کسب مهارت ارتباطی
مهارت های ارتباطی خوب میتواند این تعاملات را کاهش دهد و اطمینان حاصل کند که شما میتوانید نظر خود را با آرامش و شفافیت بیان کنید و پاسخها را نیز در نظر بگیرید. توانایی شکایت موثر یک مهارت مهم است ، به عنوان مثا ، خودتان هم انتقاد را انجام میدهید. ارتباط یک روند دو طرفه است. ارتباطات ب دیگران، یا ارسال اطلاعات به سادگی نیست.
این یک روند دو طرفه است. به عبارت دیگر، هم شامل ارسال و هم دریافت اطلاعات است. بنابراین هم به صحبت کردن و هم به گوش دادن نیاز دارد و شاید مهمتر از آن، به درک مشترک اطلاعات منتقل شده و دریافت شده نیاز دارد.
اگر شما “فرستنده” اطلاعات هستید، این به معنای برقراری ارتباط واضح برای شروع (چه به صورت کتبی و چه رو در رو) است، سپس پرسیدن سوالاتی برای بررسی درک شنوندگان.
همچنین باید پاسخهای آنها را بشنوید و در صورت لزوم، توضیحات بیشتری را ارائه دهید. اگر شما گیرنده هستید، به این معنی است که با دقت به اطلاعات گوش میدهید، سپس بررسی میکنید که با انعکاس متوجه شدهاید.
انواع مهارت برتر ارتباطی
آیا میخواهید از رقبا جدا شوید؟ اینها برخی از مهارتهای برتر ارتباطی است که استخدام کنندگان و مدیران استخدام میخواهند در رزومه و نامه شما ببینند. این مهارتها را برجسته کرده و در مصاحبههای شغلی، آنها را به نمایش بگذارید و احساس خوبی خواهید داشت.
پس از استخدام، به توسعه این مهارتها ادامه دهید و رئیس، هم تیمیها و مشتریان خود را تحت تأثیر قرار دهید. از جمله این مهارتها عبارتاند از:
۱- گوش دادن
شنونده خوب بودن یکی از بهترین راهها برای برقراری ارتباط خوب است. هیچ کس دوست ندارد با کسی ارتباط برقرار کند که ذهنش درگیر کارهای دیگری است و وقت خود را برای گوش دادن به شخص مقابل اختصاص نمیدهد. اگر شنونده خوبی نیستید، درک آنچه از شما خواسته میشود دشوار است.
برای تمرین گوش دادن فعال وقت بگذارید. گوش دادن فعال شامل توجه دقیق به صحبتهای شخص دیگر، پرسیدن سوالات روشن و بیان مجدد گفتههای شخص برای اطمینان از درک بهتر است. از طریق گوش دادن فعال، میتوانید صحبتهای شخص مقابل را بهتر بفهمید و میتوانید پاسخ مناسب دهید.
۲- ارتباط غیر کلامی
یکی دیگر از مهارت های ارتباطی ارتباط غیر کلامی میباشد که با تمرین نیاز به تقویت دارد. زبان بدن، تماس چشمی، حرکات دست و صدای شما همگی پیامی را که میخواهید منتقل کنید نشان میدهد.
موضع آرام و باز (دستها باز، پاها آرام) و لحن صمیمی باعث میشود تا شما نزدیک و صمیمی به نظر برسید و دیگران را ترغیب میکند تا صریح با شما صحبت کنند. تماس چشمی نیز مهم است. شما میخواهید به چشمان شخص نگاه کنید تا نشان دهید که روی او و گفتگو متمرکز هستید. (با این حال، مطمئن شوید که به فرد خیره نمی شوید، که باعث ناراحتی او میشود).
همچنین در حین صحبت به سیگنالهای غیرکلامی دیگران توجه کنید. غالبا، نشانههای غیرکلامی احساس واقعی شخص را بیان میکند. به عنوان مثال، اگر فرد به چشمان شما نگاه نمیکند، ممکن است ناراحت کننده باشد یا حقیقت را پنهان کند.
۳- وضوح و جمع بندی
ارتباط کلامی خوب به معنای گفتن کافی است، زیاد یا کم صحبت نکنید. سعی کنید پیام خود را در کمترین حد ممکن بیان کنید. آنچه را که میخواهید واضح و مستقیم بگویید، خواه با شخصی صحبت کنید، هم از طریق تلفن یا از طریق ایمیل. اگر سر و صدا کنید، شنونده یا شما ممکن است به خوبی درکی از گفتهها نداشته باشید.
قبل از گفتن به آنچه میخواهید بگویید فکر کنید. این به شما کمک میکند تا از صحبت زیاد یا گیج کردن مخاطب خود جلوگیری کنید. بنابراین تقویت مهارت های ارتباطی از ضروریات است.
۴- دوستی
از طریق لحن دوستانه، سوالات شخصی یا صرفا لبخند، همکاران خود را به برقراری ارتباط آزاد و صادقانه با خود ترغیب میکنید. رعایت ادب در تمام ارتباطات محل کار بسیار مهم است.
این امر هم در ارتباط حضوری و هم در ارتباط کتبی وجود دارد. در صورت امکان، ایمیلهای خود را برای همکاران و یا کارمندان شخصی سازی کنید، یک “سریع امیدوارم که آخر هفته خوبی داشته باشید” در ابتدای ایمیل میتواند یک پیام را شخصی سازی کند و به گیرنده احساس قدردانی کند.
۵- اعتماد به نفس
اطمینان از تعاملات خود با دیگران مهم است. اعتماد به نفس به همکاران شما نشان می دهد که به گفته های خود ایمان دارید و آن را دنبال خواهید کرد. تراوش اعتماد به نفس می تواند به سادگی برقراری تماس چشمی یا استفاده از لحنی محکم اما دوستانه باشد.
از بیان گفته ها مانند سوال بپرهیزید. البته مواظب باشید متکبر یا پرخاشگر به نظر نرسید. مطمئن باشید که همیشه در حال شنیدن طرف مقابل هستید و با او همدردی می کنید.
۶-همدلی
استفاده از عباراتی به سادگی “من میفهمم از کجا میآیی” نشان میدهد که به حرف شخص مقابل گوش دادهاید و به عقاید او احترام میگذارید. گوش دادن فعال میتواند به شما کمک کند تا با آنچه فرد در مکالمه شما فکر میکند و احساس میکند هماهنگ شوید، که به نوبه خود نمایش همدلی را آسان میکند. حتی وقتی با یک کارفرما، همکار یا کارمند مخالف هستید، درک و احترام به دیدگاه آنها برای شما مهم است.
۷- هوش هیجانی
هوش هیجانی توانایی درک و مدیریت احساسات شما به منظور برقراری ارتباط موثر، جلوگیری از استرس، غلبه بر چالشها و همدلی با دیگران است. این مهارتی است که به مرور زمان فرا میگیرد. هوش هیجانی چهار رشته اصلی دارد:
خودآگاهی، خود مدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت روابط. هر یک از این رشتهها در نوع خود مهم است و به شما امکان میدهد با اطمینان با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید.
۸- ذهنیت باز
یک ارتباط دهنده خوب باید با ذهنی انعطاف پذیر و باز وارد هر مکالمهای شود. در گوش دادن و درک دیدگاه شخص مقابل، به جای انتقال ساده پیام خود، ذهنیت باز داشته باشید. با تمایل به گفتگو، حتی با افرادی که با آنها مخالف هستید، میتوانید گفتگوی صادقانه و سازندهتری داشته باشید. یکی دیگر از مهارت های ارتباطی داشتن ذهنیت باز است.
۹-احترام بگذارید
در صورت احترام به آنها و عقایدشان، مردم در برقراری ارتباط با شما بازتر خواهند بود. اقدامات سادهای مانند استفاده از نام شخص، برقراری ارتباط چشمی و گوش دادن فعال هنگام صحبت فرد باعث میشود که فرد احساس قدردانی کند. در صورت گفتگو با تلفن ، از حواس پرتی پرهیز کنید و تمرکز خود را روی مکالمه حفظ کنید.
۱۰– انسجام و شفافیت
ارتباط خوب خیلی فراتر از گفتن حرف درست است. این در مورد برقراری ارتباط پیامها به طور واضح و مختصر است. قبل از شروع مکالمه، نامه الکترونیکی تایپ کنید یا بحث را شروع کنید، به خاطر داشته باشید که هدف از برقراری ارتباط چیست و در نتیجه میخواهید چه اطلاعاتی را بدست آورید. عدم وضوح و انسجام میتواند منجر به تصمیمات نادرست و سردرگمی شود.
قدرت مهارت های ارتباطی قوی در محیط کار
با مهارتهای ارتباطی قوی، میتوانید به وضوح بر تجارت خود تأثیر بگذارید. ارتباط دهندگان عالی کسانی هستند که راه حل هایی را به ارمغان می آورند، تغییر را ایجاد میکنند، انگیزه و الهام بخشیدن به همکاران خود هستند. با بهبود مهارت های ارتباطی میتوانیم تعامل کارکنان، کار گروهی، تصمیم گیری و ارتباطات بین دپارتمان در محل کار را بهبود بخشیم. به همین دلیل، مهارتهای ارتباطی بیشترین مهارت نرم مورد درخواست کارفرمایان در کارمندانشان است.
مزیت مهارت ارتباطی برای مدیران
مهارتهای ارتباطی خوب، مدیران را قادر میسازد بدون ایجاد سرخوردگی و بهم زدن اعتماد، پیامهای منفی یا سنگین دریافت و ارسال کنند. این مهم است تا کارمندان را با انگیزه و مشغول نگه دارد. کارمندان امروز انتظار دارند که در مورد هر جنبه از کسب و کار مطلع شوند و هیچ اطلاعات مهمی را از دست ندهند.
انتظار کارمندان از مدیران
کارمندان از رهبران انتظار دارند، که بطور منظم با نقش و اهدافشان ارتباط برقرار کنند. آنها انتظار بازخورد مداوم درباره کار خود را دارند و انتظار دارند که بتوانند در عرض چند ثانیه اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنند. کارفرمایانی که موفق میشوند ارزشهای شرکت و اهداف تجاری خود را با موفقیت به کارمندان خود منتقل کنند، نرخ معاملات موفق بسیار زیادی دارند.
علاوه بر این، نحوه ارتباط مدیران با کارمندان در هنگام تغییر تأثیر مستقیم بر خط اصلی شرکت دارد. در واقع، بیشتر استراتژیهای تحول دیجیتال به دلیل کمبود ارتباط در محل کار شکست میخورند. بنابراین، کارفرمایان باید استراتژی مشخصی در مورد نحوه اطلاع رسانی و اشتغال به کارمندان خود داشته باشند.
پروروش مهارت
اگرچه میتوانیم مهارت های ارتباطی خاصی را ایجاد کنیم، ارتباطات در صورت خود به خودی موثرتر از آن است که از فرمولهای خاصی پیروی کند. برای پرورش این مهارتها و تبدیل شدن به یک سخنران موفق، زمان و تلاش لازم است. هرچه تلاش و تمرین بیشتر شود، مهارتهای ارتباطی خود به خودی و غریزی تر میشوند.
مهارتهای ارتباطی قوی در محل کار
برای کمک به شما در آغاز کار با فکر، ما در زیر ۴ روش مفید برای بهبود سریع و کارآمد مهارتهای ارتباطی شما را به اشتراک میگذاریم:
۱- با همدلی گوش کنید
همدلی توانایی درک احساسات، افکار و باورهای شخص دیگر است. دقیقا به همین دلیل است که سازمانها توسعه همدلی را در محل کار آغاز کردهاند. پذیرش عاطفی، نزدیک به همدلی، به این معنی است که، پس از همدردی و درک احساس دیگران، میتوانیم دلایلی را احساس کنیم که چرا کسی احساس میکند یا فکر میکند.
همانطور که احساس میکند، صرف نظر از اینکه با آن موافق هستیم یا نه به جای تلاش برای “اصلاح مسائل و حل مسئله” سعی کنید با پذیرش آنچه میشنوید، چیزها را از دیدگاه دیگران ببینید.
۲- بلند صحبت کنید
ارتباط با شما آغاز میشود. مسئولیت را بپذیرید و ارتباط را شروع کنید، منتظر نمانید و از شخص دیگری انتظار این کار را نداشته و در پشت اشکال مختلف ارتباطات آنلاین پنهان نشوید.
ارتباطات خوب، به ویژه در مورد موضوعات مهم، بیش از آنچه میتوانیم در یک پیام نوشتاری بیان کنیم، نیاز دارد. ما معمولا این نوع ارتباط را اشتباه میفهمیم زیرا چهره فرد، ارتباط غیر کلامی آن و اینکه در چه شرایطی ارتباط آغاز م شود را نمیبینیم.
۳- آنچه را که میخواهید بگویید آماده کنید
قبل از صحبت فکر کنید. یکی از مهمترین مهارت های ارتباطی در محیط کار همین موضوع است. اکثر ما وقتی وقت داریم که قبل از به اشتراک گذاشتن افکار خود وقت داشته باشیم، بهترین کار را میکنیم. اگر گفتگو یا ملاقات ارزش زمان ارزشمند شما را دارد، برای تهیه پیش نویس سخنرانی چند دقیقه وقت بگذارید. برای یک مکالمه بسیار مهم، مکالمه ساختگی را با یک شخص معتمد امتحان کنید تا بتوانید از هرگونه اشتباه احتمالی خلاص شوید.
۴– آماده پاسخهای متفاوت باشید
همانطور که استراتژی گفتاری را تدوین میکنید، خود را در موقعیت شخصی قرار دهید که به صحبتهای شما گوش فرا دهد. این یک رویکرد متعادل را تضمین میکند و شما آماده یادگیری و دفاع از اختلافات احتمالی خواهید بود و دفاع از دیدگاه خود برای شما آسانتر خواهد بود. هیچ کس با اطمینان نمیتواند واکنش دیگران را پیش بینی کند.
با انتظار برای پاسخهای منفی و پرسشها، شانس مکالمه موفق را بهبود ببخشید. بنابراین برای شنوندگان سختتر است که شما را آماده نکنند. به کارمندان خود کمک کنید، مهارت های ارتباطی خود را بهبود بخشند رهبران و کارمندان برای حمایت از رشد تجارت باید مهارتهای ارتباطی قوی داشته باشند.
مهارت های ارتباطی راهی برای موفقیت در کسب و کار
ارتباطات در واقع چسبی است که تجارت را در کنار هم نگه میدارد. بدون ارتباطات موثر، کارکنان درک درستی از چشم انداز و اولویتهای شرکت ندارند. مدیران برای ایجاد انگیزه و الهام بخشیدن به تیمهای خود تلاش میکنند.
در پایان روز، این موفقیت شرکت است که ممکن است از ضعف ارتباطات رنج ببرد. اکثر مشاغل مستلزم داشتن مهارت های ارتباطی خوب به کارمندان هستند، تا بتوانند خود را به صورت مثبت و واضح بیان کنند، هم هنگام صحبت با مردم و هم به صورت کتبی. ارتباطات یکی از اصلیترین عناصر موفقیت شرکتها است، اما مشکل این است که عبارت “مهارتهای ارتباطی خوب” اصطلاحی است که آنقدر زیاد مورد استفاده قرار میگیرد که تشخیص دقیق معنای آن دشوار است.
از نشانه های مهارت ارتباطی قوی
نشان دادن مهارت های ارتباطی قوی این است که بتوانید اطلاعات را به روشی ساده و بدون ابهام به دیگران منتقل کنید. این توزیع پیامها به روشنی و مختصر، به روشی است که با مخاطب ارتباط برقرار میکند. ارتباط خوب در مورد درک دستورالعملها، به دست آوردن مهارتهای جدید، درخواست کردن، پرسیدن سوال و انتقال اطلاعات با سهولت است.
مهارت های ارتباطی خوب شاید ابتداییترین مهارتهایی باشد که شما میتوانید به عنوان یک کارمند داشته باشید، با این وجود یکی از بیشترین درخواستهای کارفرمایان است. به همین دلیل ما این مطلب را گردآوری کردهایم. ما میخواهیم کارمندان و رهبران را برای برقراری ارتباط عالی بسیار آسان کنیم و برای انجام این کار، باید مطمئن شوید که هر کارمند در صورت نیاز بدون نیاز به جستجوی اطلاعات ، اطلاعات مورد نیاز خود را به دست میآورد.
به یاد داشته باشید، کارمندان به طور متوسط ۲٫۵ ساعت در روز را صرف جستجوی اطلاعاتی میکنند که برای انجام کار خود نیاز دارند.
ارتباط با کارمندان
علاوه بر این، شما باید با کارمندان خود از طریق کانالهای مورد علاقه خود ارتباط برقرار کنید، بنابراین آنها با محتوای شما درگیر میشوند و مهارت های ارتباطی را ادامه میدهند. کارمندان با مهارتهای ارتباطی میتوانند بهترین سفیران شما شوند.
در نتیجه، نه تنها کارمندان شما نسبت به آنچه در شرکت میگذرد احساس خوبی میکنند، بلکه از عضویت در شرکت نیز احساس تعامل و افتخار میکنند. مهارتهای ارتباطی فارغ از اینکه در چه شغلی کار میکنید یا سطح سن شما ضروری است. هنگامی که در ارتباطات خرابی رخ میدهد، اغلب کارایی، روحیه و اهداف میتوانند آسیب ببینند.
ارتباطات در بازار های شغلی
در بازار شغلی رقابتی امروز، مهارت های ارتباطی در دنیای تجارت بسیار مورد توجه است، استخدام کنندگان به دنبال افرادی هستند که بتوانند با آنها ارتباط برقرار کنند، با آنها مذاکره کنند و با اطمینان با آنها معامله کنند. با دقت گوش دادن، شفاف صحبت کردن و راحت کردن دیگران ویژگیهای بسیار ارزندهای برای داشتن آنهاست.
تقویت مهارت های ارتباطی کودکان
بچه های دبیرستانی تازه می آموزند که چگونه با همکلاسی های خود ارتباط برقرار کنند و دوست شوند. اما کسانی که در گفتار و سایر مسائل مشکل دارند ممکن است برای یادگیری نحوه برقراری ارتباط با افکار و احساسات خود به کمک شما نیاز داشته باشند. سعی کنید.
به طور مرتب با کودک خود صحبت کنید
کودکانی که در برقراری ارتباط مشکل دارند، ممکن است اصلا تمایلی به صحبت نداشته باشند. وظیفه شما این است که کودک خود را تشویق کنید تا آنجا که ممکن است مکالمه را شروع کند یا درگیر آن شود تا او احساس راحتی بیشتری را در به اشتراک گذاشتن افکار خود داشته باشد.
در حین رانندگی با اتومبیل در مورد مکانی که به آنجا می روید یا در هنگام آماده سازی غذا درباره مراحل مربوط به کاری که انجام میدهید گپ بزنید. در طول وقفه های تجاری در مورد قسمتهای مورد علاقه برنامه تلویزیونی تاکنون صحبت کنید.
نشان دهید چگونه میتوانید مکالمه را با آنچه در اطراف کودک شما اتفاق میافتد مرتبط کنید. کلمات و مفاهیم جدید را به طور مداوم معرفی کنید. عباراتی را مدل کنید که وی میتواند به عنوان شروع کننده مکالمه استفاده کند.
از کودک بخواهید که بگوید روز را چگونه گذرانده
کودک خود را تشویق کنید تا به شما بگوید که روز خود را چگونه گذرانده است، تا آنجا که ممکن است با جزئیات بیشتر. بپرسید، “بهترین و بدترین قسمتهای مدرسه چه بود؟” این به یادآوری و تعیین توالی کمک میکند، اتفاقات روز خود را نیز بازگو کنید. شاید چیزی مثل این بگویید: ”امروز در فروشگاه مواد غذایی بودم. حدس بزنید چه چیزی را در راهرو میوه دیدم؟ “به عنوان یک پاداش این نوع اشتراک باعث ایجاد ارتباط بین شما و فرزندتان نیز می شود. سخنان فرزندتان را بشنوید و منعکس کنید.
یکی از مهمترین مهارتهای مکالمه را الگوی خود قرار دهید
گوش دادن به سخنان شخص دیگر و گسترش آنها. بعد از اینکه فرزندتان چیزی به شما گفت، بخشی از صحبتهای کودک خود را تکرار کنید و سپس یک سوال را دنبال کنید: “وای، به نظر میرسد که پروژه هنری صبر زیادی لازم داشت. به نظر شما ساخت چه پروژه دیگری سرگرم کننده خواهد بود؟ و چه مواد مختلفی نیاز دارید؟ ” تمام این نکات به تقویت مهارت های ارتباطی کودکان شما کمک خواهد کرد.
۱-صبور باشید
اکثر ما حتی قبل از اینکه با حرفهایمان سر و صدا کنیم، حتی منتظر نیستیم که مردم جملهای را تمام کنند. یک قانون خوب این است که ۵-۱۰ ثانیه صبر کنید تا کودک پاسخ دهد. این به کودک شما فرصت میدهد تا آنچه را که میخواهد بگوید پردازش کند. این امر همچنین میتواند از لکنت در برخی کودکان جلوگیری کرده یا آنها را کاهش دهد.
۲-کودک خود را بیش از حد اصلاح نکنید
اگر خواستار این هستید که فرزندتان صوتی را درست بگوید، خصوصا اگر صدایی باشد، لطفا بس کن! تصحیح بیش از حد درست روش مخالف نحوه بهبود مهارت های ارتباطی است. هرچه بیشتر تقاضا کنید چیزی درست بگویند، احتمالا بدتر خواهد شد. شما نمیخواهید صحبت کردن و گفتن صحبت را امری منفی جلوه دهید، زیرا آنها ممکن است به طور کلی از انجام آن دست بکشند.
تلاش برای “ایجاد” صحبت کردن کودک یا گفتن صوتی “درست” مانند این است که سعی کنید به کسی که نمیتواند آشپزی کند، بگویید که بهتر بپزد. با رعایت این نکات میتوانید مهارت های ارتباطی کودک خود را تقویت کنید.
۳-با کودک خود به عنوان یک شریک ارتباطی کامل رفتار کنید
شما باید طوری با کودک صحبت کنید که گویی بزرگسال هستند، اما هنوز بخاطر بسپارید که کودک هستند. صحبت با آنها مانند یک بزرگسال به معنای استفاده از واژگان، جوکها یا اطلاعات بزرگسالان نیست که درک نمیکنند. این به معنی نوبت گرفتن، استفاده از تماس چشمی و ارزش دادن به آنچه آنها میگویند، است.
در مورد بچه های کوچکتر، بارها صحبتهایی میشود که شما متوجه نمیشوید آنها چه میگویند، اما دوباره، تلاش خود را کنید، بهترین حدس خود را درباره آنچه که درباره آنها صحبت میکنند، بیان کنید و به آنها پاسخ دهید. با این کار شما تا مهارت های ارتباطی آن ها افزایش می یابد.
حتی اگر مطمئن نیستید که کودکان شما در مورد چه چیزی صحبت میکنند. در مکالمات کودک با آنها همیشه نیازی نیست صحبت کنید. مشکلی نیست هر از چند گاهی، اما بعد از حدود ۹ ماهگی، سعی کنید میزان انجام این کار را محدود کنید.
۴- الگوی خوبی باشید
من در مورد خوب بودن “الگو” صحبت نمیکنم، اگرچه شما نیز باید اینگونه باشید، منظور من یک مدل گفتاری خوب است. اگر میخواهید مهارت های ارتباطی گفتاری و زبانی قوی در کودک خود ایجاد کنید، باید نشان دهید که خودتان مهارت دارید. یک قانون خوب برای چگونگی بهبود مهارت های ارتباطی این است که کمی بالاتر از سطح کودک صحبت کنید. به این ترتیب آنها به اندازه کافی جذب میشوند تا مهارت های ارتباطی خود را ادامه دهند.
۵- تلویزیون را خاموش کنید
ما میدانیم که زندگی پرتنش است، در برنامههای تلویزیونی نمایشهای خوبی برای بچه ها برگزار میشود و به شما اجازه استراحت لازم را میدهد اما، سعی کنید تا آنجا که ممکن است آن را خاموش کنید. فقط به یاد داشته باشید که هرچه زمان تلویزیون کمتری داشته باشید، فرزند شما انتظار روشن شدن آن را خواهد داشت.
این میتواند در طولانی مدت به رفتار نیز کمک کند. این به کودک شما کمک میکند تخیل خود را گسترش دهد، یاد بگیرد خودش را سرگرم کند و در نتیجه مهارت های ارتباطی و زبانی خود را تقویت کند.
معرفی کتاب
کتاب لازم نیست سر کار دیوانه شوید: آموزش مدیریت کسب و کار
برای دانلود کتاب لازم نیست سر کار دیوانه شوید کلیک کنید