فهرست محتوا
مهارتهای روابط بین فردی
روابط نزدیک را بعضی اوقات روابط بین فردی مینامند. نزدیکترین روابط اغلب با خانواده و یک حلقه کوچک از بهترین دوستان است. بهبود روابط بین فردی برای پرورش و حفظ بیشترین تلاش را می طلبد. این روابط همچنین روابطی است که بیشترین لذت و رضایت را برای شما ایجاد میکند. رابطه بین فردی ارتباطی بین دو یا چند نفر است که ممکن است از زودگذر تا پایدار باشد. این ارتباط ممکن است مبتنی بر استنباط، عشق، همبستگی، تعاملات تجاری منظم یا نوع دیگری از تعهدات اجتماعی باشد. روابط بین فردی در متن تأثیرات اجتماعی، فرهنگی و … شکل میگیرد.
روابط
روابط در این زمینه میتواند از روابط خانوادگی یا خویشاوندی، دوستی، ازدواج، روابط با همکاران، کار، باشگاهها، محلهها و عبادتگاهها متفاوت باشد. ممکن است توسط قانون، عرف یا توافق متقابل تنظیم شود و اساس گروههای اجتماعی و کل جامعه باشد. به طور معمول یک رابطه به عنوان ارتباط بین افراد، مانند یک رابطه عاشقانه یا صمیمی، یا یک رابطه والدین و کودک دیده میشود.

روابط بین فردی دوستان
افراد همچنین میتوانند با گروههایی از افراد رابطه برقرار کنند، مانند رابطه بین یک روحانی و مردم، یک دایی و یک خانواده، یا یک شهردار و یک شهر. سرانجام، ممکن است گروهها یا حتی ملتها با یکدیگر روابط داشته باشند. وقتی در یک رابطه سالم هستید، خوشبختی نشان داده میشود و اکنون رابطه در اولویت است. روابط بین فردی، سیستمهای پویایی هستند که در طول وجود خود به طور مداوم تغییر میکنند. مانند موجودات زنده، روابط نیز آغاز، طول عمر و پایان دارند.
روابط اجتماعی
آنها به تدریج رشد میکنند و بهبود مییابند، زیرا افراد با یکدیگر آشنا میشوند و از لحاظ عاطفی به یکدیگر نزدیکتر میشوند، یا به تدریج با فاصله گرفتن افراد، ادامه زندگی و ایجاد روابط جدید با دیگران، خراب میشوند. تعدادی نظریه برای درک روابط بین فردی شکل گرفته است. بررسی روابط از دیدگاه هر یک از این نظریه ها متفاوت است. باور منحصر به یک نظریه و نادیده گرفتن نظریههای دیگر درک ما از روابط اجتماعی را محدود میکند.
چرا ما روابط برقرار میکنیم؟
از لحظه تولد، بشر برای تأمین نیازهای اساسی خود به دیگران وابسته است. از این طریق، کودکان میتوانند ارتباط شخصی نزدیک را با ارضای نیازهای اساسی ارتباط برقرار کنند. در اواخر زندگی، ما به همین دلیل به دنبال تماس شخصی خود هستیم، حتی اگر بدانیم که ما قادر به تأمین نیازهای خود میباشیم، بدون اینکه برای زنده ماندن به دیگران اعتماد کنیم.
کنار هم دیگر
همچنین، بودن در کنار دیگران به یک عادت تبدیل میشود و نیازهای اساسی جسمی و روحی افراد به مرور گسترش مییابد و نیازهای عاطفی و اجتماعی را نیز شامل میشود. اینها میتواند نیازهای ستایش، احترام، محبت، عشق، موفقیت و غیره باشد. این نیازها است که از طریق یادگیری اجتماعی حاصل میشود و ما را به عنوان انگیزه برای جستجوی روابط بین فردی با افرادی که میتوانند نیازهای ما را در طول زندگی ما برآورده کنند، تحریک میکند.

فواید بهبود بخشیدن به روابط
روابط بین فردی خوب نیاز به مدیریت، تلاش و توجه دارد، اما سرمایه گذاری از بسیاری جهات نتیجه میدهد. پیوندهای ویژه با افراد دیگر هم برای سلامت روحی و هم جسمی مهم است. تحقیقات از این ایده پشتیبانی میکند، که اگر روابط قوی و دلسوزانهای با دیگران داشته باشیم، احتمال سلامتی و عمر طولانیتر وجود دارد. روابط رضایت بخش با خانواده و دوستان موفقیت شغلی را ارتقا میبخشد و ما احساس محافظت و همچنین شادی میکنیم. از طرف دیگر، روابط ضعیف ممکن است، باعث افسردگی، سوء مصرف مواد مخدر، مشکلات وزن و سایر مشکلات بهداشت روانی شود.
ویژگیهای یک رابطه خوب
برخی از ویژگیهای یک رابطه خوب ممکن است از لحظه ملاقات با یک شخص مشهود باشد. صفات دیگر همراه با رابطه ایجاد میشوند و به رابطه قدرت و ثبات میبخشند.

اینها برخی از ویژگیهای مشترک یک رابطه خوب است:
-
همدردی:
- جایی که با شخص مقابل احساس راحتی میکنید. این می تواند به صورت خودکار باشد یا توسعه آن ممکن است زمان بر باشد.
-
همدلی:
- به توانایی دیدن دنیا از طریق چشم شخص دیگری، درک احساسات و اعمال او اطلاق میشود.
-
اعتماد:
- به این معنی است که شما میتوانید به شخص دیگر وابسته باشید. وقتی به شخص دیگری اعتماد دارید انتظار پذیرش و حمایت از او را دارید.
-
احترام:
- شامل پذیرش و قدردانی از طرف مقابل برای آنچه که هست، است.
-
انتظارات ذهنی:
- با رشد روابط مشاهده میشود. شرکا باید همان انتظارات متقابل را از آن داشته باشند. رابطه باید به سمت هدف یا اهداف یکسان برای هر دو نفر باشد.
-
انعطاف پذیری: روابط بی فردی
- خوب انعطاف پذیر هستند و میتوانند با تغییرات سازگار شوند. شرایط تغییر میکند و شما همیشه نمیتوانید برنامههایی را که با هم تنظیم کردهاید، انجام دهید. شما گاهی باید سازش کنید و اهداف خود را دوباره ارزیابی کنید.
-
منحصر به فرد بودن:
- رابطه برجسته است یا به نوعی خاص یا متفاوت است.
-
غیرقابل جایگزینی:
- هر رابطه بین فردی به اندازه افراد موجود در آنها بی نظیر است و هرگز نمیتواند دوباره ساخته شود.
-
وابستگی متقابل:
- زندگی شخص مقابل مربوط به اثرات است.
مهارتهای بین فردی
روابط بین فردی بین زن و مرد
یک رابطه بین فردی قوی بین زن و مرد منجر به دوستی، عشق و سرانجام به ازدواج ختم میشود. احساس تعهد در ازدواج و امور عاشقانه ضروری است. شرکا باید احساس وابستگی به یکدیگر داشته و از همه مهمتر به یکدیگر اعتماد کنند. رابرت استرنبرگ روانشناس مشهور نظریه مثلث عشق را در روابط بین فردی ارائه داد. طبق نظریه مثلثی عشق ، سه مولفه زیربنایی را در امور عاشقانه و ازدواج بنا نهادهاند.
- شور
- صمیمیت
- تعهد
میزان عشق در هر رابطهای مستقیما با این سه مولفه فوق متناسب است. هر سه مولفه بالا، موجب رابطه قویتر میشود.
-
شور:
- اشتیاق به جاذبه جسمی و جنسی بین دو فرد اطلاق میشود. افراد باید جذابیت جسمی نسبت به یکدیگر را داشته باشند تا جذابیت آن برای مدت طولانیتری در رابطه باقی بماند.
-
صمیمیت:
- میزان نزدیکی دو فرد در یک رابطه که به صمیمیت اشاره دارد. شرکا باید به یکدیگر محبت داشته باشند که پیوند قوی بین آنها برای ادامه زندگی ضروری است.
-
تعهد:
- تصمیم دو نفر برای ماندن در کنار هم برای همیشه تعهد نامیده میشود. تعهد چیزی نیست جز اینکه دو نفر تصمیم بگیرند، که یا با ماندن در کنار هم یا با ورود به ازدواج در طول زندگی با یکدیگر باشند.

روابط بین فردی زن و مرد
اگر هر یک از عوامل فوق در یک رابطه بین فردی از بین رفته باشد، عشق در یک بازه زمانی کوتاه محو میشود و باعث دردسرها و غمها میگردد.
رابطه بین دوستان
- دوستان باید با هم صادق باشند.
- در زمان نیاز در کنار دوستان خود باشید.
- از پا پس کشیدن، انتقاد و تمسخر دوستان خود پرهیز کنید.
- سعی کنید دوستی را با عشق مخلوط نکنید، زیرا باعث ایجاد مشکلات و سوءتفاهم میشود.
روابط بین فردی
بین فرزندان و والدین آنها، خواهر و برادر، اعضای نزدیک خانواده یا بستگان حول اعتماد، تعهد و مراقبت است. در کل دوستی روابط دو جانبه داوطلبانه بین دو شخص است که معمولا برابر هستند و متقابل یکدیگر را تحت تأثیر قرار میدهند. روابط دوستانه از روابط عاشقانه، روابط خانوادگی و آشنایی متمایز است و اغلب به دلیل داوطلبانه بودن، در دسترس بودن سایر دوستان و همچنین نداشتن حمایت اجتماعی و نهادی از روابط دیگر، به عنوان روابط آسیب پذیرتر از دیگران توصیف میشود. اگرچه عدم حمایت رسمی از دوستیها جهانی نیست.
به عنوان مثال:
در مناطق روستایی تایلند، دوستی خاص با مراسمی به رسمیت شناخته میشود که در آن هر دو طرف نسبت به یکدیگر فداکاری و وفاداری میکنند.
معرفی کتاب
کتاب اندیشه ات را به تن کن: این کتاب درباره طریقه و چگونگی لباس پوشیدن خانمها با توجه به استایل شخصیشان است
برای دانلود کتاب اندیشه ات را به تن کن کلیک کنید