فهرست محتوا
چگونه ارتباطی قوی داشته باشید؟
انسان، به ذات موجودی است اجتماعی که با ارتباط با هم نوعانش زنده میماند و زندگی میکند. منظور از ارتباط، هر تعاملی است که توسط انسانها و مابین انسانها برقرار میشود، ازجمله: تبادل نظرات، احساسات، افکار و عقاید و… است. اینکه بتوانیم ارتباطی قوی و موفق با سایر افراد در زندگیمان داشته باشیم، یکی از اهداف مهم هر انسانی است.
اما شاید شما برای روابط اجتماعی موفق و موثر داشته باشید ما در این مقاله شما را با چند نکته آشنا میکنیم که به شما کمک میکند در برقراری و حفظ ارتباطات خود موفق باشید.
چگونه ارتباط برقرار کنیم؟
اینکه ما چگونه روابط اجتماعی موفق و موثر داشته باشید کاملا به خود ما و طرز رفتار و نگاهمان برمیگردد. کافیست مهربان و عاشق باشید. بله، به همین سادگی! عشق به معنای یعنی صبور بودن، احترام گذاشتن، حمایت کردن، امیدواری و شادی دادن به دیگران است.
اگر شما ادّعای عاشقی دارید، هیچگاه فردی نباید از بی احترامی، دروغ، خشونت و دروغ در شما اثری ببیند. پس بهتر است یک بار دیگر صفات و رفتار خود را بررسی کنید. برای روابط خود وقت و حوصله بگذارید و از منظرهای مختلف آن را بررسی کنید.
بی رقبتی و انرژی منفی در بعضی روابط
برای اکثر ما پیش آمده است که گاهی، به بعضی روابطمان از ته دل رقبتی نداریم و یا از در برخوردمان با افراد، انرژی منفی میگیریم، این موضوع کاملا عادی است، در اینگونه موارد عاقلانه است که این ارتباط را قطع کنید و به آن ادامه ندهید.
انسان موجودی است به ذات اجتماعی و نیازمند رابطه با همنوعانش می باشد.
تعادل در رابطه
احساسات در یک رابطه، همواره باید دو طرفه باشد، احساساتی مثل: اطمینان، صمیمیت و محبت. پس، این نکته را در نظر داشته باشید که رفتار شما به طور کامل طرف مقابل شما را تحت تأثیر قرار میدهد.
پس اگر در رفتار و نوع برخوردتان تغییری به وجود آمد؛ آمادگی دوری و سرد شدن رابطه و یا واکنشهای منفی را از جانب وی داشته باشید. واقع گرا بودن شما در برقراری ارتباطتان بسیار موثر است. این نکته را در نظر بگیرید که تمامی انسانها شبیه به هم نیستند و مثل هم رفتار نمیکنند؛ پس به دلیل تفاوتهایی که در روحیّات افراد وجود دارد، میتوانید به دنبال روابطی ارزشمند با انسانها باشید.
چرا باید ارتباطات قوی داشته باشیم؟
چگونه ارتباطی قوی داشته باشید؟ ما در تمام طول عمر و زندگی خود، در حال برقراری ارتباط هستیم این ارتباط میتواند از ارتباطی که ما با خودمان داریم شروع شود تا مراحل بعدی زندگی، یک به یک مثل ارتباط با اعضای خانواده، دوست و همکار، همکلاسی و… و ما برای انجام هر کاری در طول روز، به برقراری ارتباط نیاز داریم.
از خرید یک وسیله از فروشگاه گرفته تا ارتباط با یک رییس بزرگ در شرکت و یا ارتباط در جمعهای کوچک و بزرگ. آنچه مهم است این است که ما چگونه ارتباط قوی داشته باشیم؟ و اصلا چرا به داشتن ارتباط قوی با سایر انسانها نیاز داریم؟
تعامل و ارتباطات اجتماعی به رشد و شکوفایی انسانها کمک میکند.
دسته بندی ارتباطات انسانی
ارتباطات انسانی، گستره بسیار وسیعی از انواع ارتباطات است. که ما در کل میتوانیم آنها را در سه دسته جای دهیم و تعریف کنیم:
دسته اول:
ارتباطات فردی است، که ارتباط یک فرد با فرد دیگری را شامل میشود. برای مثال: ارتباط یک کارمند با مدیرش و یا ارتباط تلفنی فردی با فرد دیگر و در دنیای امروز، ارتباطات صوتی یا تصویری از طریق اینترنت و یا از طریق پیامهای نوشتاری.
دسته دوم:
ارتباطات گروهی است. که در این نوع از ارتباط فرد با چندین شخص دیگر ارتباط برقرار میکند و صحبت میکند. به طور مثال: مکالمات فرد در یک جلسه کاری یا خانوادگی.
دسته سوم:
دسته سوم هم ارتباطات جمعی است، که بهنوعی از ارتباط گفته میشود که یک نفر با جمعها و گروههای کوچک و بزرگ صحبت میکند و ارتباط برقرار میکند. مثل سخنرانی یک نفر در جمعی کوچک و یا بزرگ و با توجه به تغییرات ارتباطی در دنیای امروز میتوان از بیان نظرات در گروهها و شبکه های اجتماعی توسط افراد هم نام برد.
نحوه انتقال پیام
جالب است بدانید که نحوه انتقال پیام در این که ما چگونه ارتباطی قوی داشته باشیم؛ بسیار تاثیرگذار است و کمک میکند که مخاطب درک درستی از مفهوم پیام ما داشته باشد. انتقال پیام از دو طریق صورت میگیرد:
راه اول: ارتباط کلامی است که منظور همان برقراری ارتباط از طریق گفتار است. انتخاب واژگان ما در صحبت کردن باید مناسب با شرایط و افرادی باشد که در حال صحبت کردن با آنها هستیم. همچنین، انتخاب واژهای مناسب، برای سنین مختلف و یا اینکه مخاطب ما زن است یا مرد و یا از چه سطح معلومات و تحصیلاتی برخوردار است، متفاوت است و باید بدانیم هر کدام از واژهها را حتی زمانی که معانی یکسان دارند، در چه زمانی استفاده کنیم.
منظور از ارتباط غیرکلامی چیست؟
و اما منظور از ارتباط غیرکلامی، انتقال پیام با استفاده از اعضای بدن همراه با کلام و گفتار است؛ پس، توجه کنید که هرگونه علائم در چهره، حرکات بدن و لحن صدای شما میتواند باعث شود که مخاطب شما منظورهای متفاوتی را برداشت کند. حالت چهره شما هنگام برقراری ارتباط با سایرین، نقش بسیار مهمی ایفا میکند و در برداشت مخاطب از حرفهای شما بسیار تاثیرگذار است.
پس باید روی حالت چهرهتان در حین برقراری ارتباط با دیگران کاملا متمرکز شوید و کنترل داشته باشید. هنگامی که با افراد صحبت میکنید؛ به جاهای دیگر غیر از چشمهای او نگاه نکنید. چون این حس را به او منتقل میکنی که حواستان به او نیست و بحث برایتان بی اهمیت است.
شما برای داشتن روابط اجتماعی موفق، علاوه بر فن بیان قوی، هنر گوش کردن را هم نیاز دارید.
ارتباطی قوی و موفق با هنر خوب گوش دادن
یکی از عوامل بسیار مهم در بالا بردن سطح کیفیت ارتباط و اینکه شما بدانید چگونه ارتباطی قوی داشته باشید؟ ؛ خوب گوش دادن به مخاطب است که بهترین حس را در حین صحبت به مخاطب القا میکند.
اگر زمانی که در حال صحبت کردن با lشخص یا اشخاصی هستید اما، به این طرف و آن طرف نگاه کنید و یا همزمان به صحفه گوشی نگاه کنید، حسی که به مخاطب منتقل می کنید، حس بی توجهی و بی اهمیتی است. اکثرا ما انسانها در برقراری ارتباط با همنوعانمان سعی داریم از علایق و داشته هایمان بیشتر صحبت کنیم.
اما، نکته مهم این جاست که اگر شما قصد دارید بیشترین تأثیر را از طریق ارتباط روی دیگران داشته باشید؛ باید در مرحله اول،علایق و خواسته های مخاطب یا مخاطبان خود را بشناسید تا بتوانید صحبتها و نوع رفتارتان را تا حد امکان متناسب با علایق مخاطب پیش ببرید.
لحن محاوره یا رسمی؟
شما باید موقعیتشناس و مخاطب شناس خوبی باشید تا بتوانید نوع لحن خود را انتخاب کنید؛ و همچنین، بسته به نوع مخاطب، موقعیت اجتماعی و رده سنی لحنتان را انتخاب کنید. اما ما به شما پیشنهاد میکنیم که در اولین ملاقاتها حتماً لحن رسمی داشته باشید.
درک در ارتباط
در بحث ارتباطات شما باید سعی کنید همیشه خودتان را در شرایط مختلف به جای مخاطب بگذارید و به این فکر کنید که اگر شما جای آن فرد یا افراد بودید، از این نوع برخورد، کلام یا رفتار چه برداشتی میکردید و چه حسی را دریافت می کردید، در این حالت شما میتوانید الگوی رفتاری مناسبی را در ارتباط با مخاطبتان انتخاب کنید.
حسن جویی در ازتباطات
یکی از کلیدهای طلایی در این بحث که چگونه ارتباط قوی داشته باشیم گزینه حسن جویی از افراد است. به خصوص در بخورد اول با افراد بسیار تاثیرگذار و تعیین کننده است. شما با این کار، تمامی موارد و نکات منفی را از ذهن مخاطب پاک میکنید و روابط اجتماعی موفق و موثر داشته باشید و باعث میشوید با دید و نگرشی مثبت به رابطه با شما ادامه دهد و او رفته رفته احساس نزدیکی بیشتری با شما کند و در ادامه با توجه به اینکه شما چه هدفی از برقراری ارتباط دارید؛ میتوانید بهترین نتیجه ممکن را بگیرید.
زبان بدن و حالت چهره شما در تعامل و ارتباط شما با افراد بسیار تاثیرگذار است.
امیدوارم که روابط اجتماعی موفق و موثر داشته باشید
معرفی کتاب
کتاب لازم نیست سر کار دیوانه شوید: آموزش مدیریت کسب و کار
برای دانلود کتاب لازم نیست سر کار دیوانه شوید کلیک کنید
ما را در اینستاگرام دنبال کنید