فهرست محتوا
روش ایجاد عادت های خوب
به نظر می رسد عادات بد بیش از عادت های خوب خود را نشان می دهند. از جویدن ناخن گرفته تا استفاده بیش از حد از تلفن همراه که متأسفانه بهای آنها را که بیشتر از رضایت فوری آنها است، می پردازیم. اما آنچه که می تواند در رشد فردی تاثیر گذاشته و آرامش و لذت را به ارمغان آورد، ایجاد عادت های خوب است.
شاید بتوان گفت اولین عادت و مهم ترین آنها، داشتن عادت خداست. با ایجاد عادت برای شروع روز خود با برقراری ارتباط با خدا، درخواست کمک از او در کارها و تکیه بر قدرت و رزق و روزی او و تلاش موثر، مرحله ای است برای غلبه بر عاداتی که می خواهید از بین ببرید و ایجاد عادت های خوب، که به جای آنها فراهم می شود.
با این روش، افراد همچون خواننده ای خواهند بود که نقشه راه مشخصی دارند که باید آنرا دنبال کند. تا زمانی که رفتار به صورت خودکار درآمده، به شکل عادت ایجاد شده و در مسیر درستی ریشه دواند. از جمله عادات مثبت می تواند به عادت سلامتی، قاطع بودن ، مسئولیت پذیری ، نظم و انظباط و … اشاره نمود.
ذات انسانی و عادت های ایجاد شده
این یک حقیقت روشن است که ذات انسان ها با عادت هایش همراه است. به صورت ژنتیکی، فعالیت هایی از زندگی را در سطوح متفاوتی از برنامه ریزی، انجام می دهد. اما آنچه که دستخوش تغییر بوده و باعث رشد انسان ها می شود، ایجاد عادت های خوب است که در طول زندگی به آن ها دست می یابد.
پرداختن به این عادات بسیار مهم است. زیرا تمامی فرآیند روزمره یک فرد، از لحظه ای که از خواب بیدار می شود تا پایان روز، بر اساس این عادات رفتار می کند. این عادت ها می تواند در عین حال که باعث رشد و پیشرفت بشر شود، آن ها را از حرکت به سوی اهدافشان باز دارد.
تاثیر ذهن بر عادات انسان
ذهن انسان به طور پیوسته به دنبال راه هایی است تا بتواند امور را به دست گرفته و به صورت خودکار، آن ها را پیش ببرد. در صورتی که ذهن، اموری را باب طبع خود بداند شما را به سوی آن هدایت می کند. این موضوع می تواند در خصوص عادات بد یا خوب باشد. هنگامی که عادات بتواند حس خوبی را در انسان به وجود آورد، مغز نیز آن را در تمامی جنبه های زندگی گسترش می دهد.
در این میان برخی عادت ها می توانند تاثیر زیادی در موفقیت های زندگی داشته باشند. مواردی مانند روابط، کار، سلامتی و … که از جمله عادات اکتسابی می باشند. بشر در تمام دوران زندگی خود، از مجموعه عاداتی تشکیل می شود که به مرور و با کمترین تلاش شکل گرفته اند. مانند خوردن ناهار در یک ساعت مشخص.
برای ایجاد عادت های خوب می توان اهدافی مانند، مدیریت زمان، هدف گذاری های روزانه، ورزش، خوابیدن مناسب، شکرگزاری و هزینه کردن مناسب را منظور کرد.
فرآیند ایجاد عادت های خوب
نکته جالب این جاست که برای ایجاد عادت های خوب، نیاز به برنامه و پشتکار است و چندان کار ساده ای نیست. اما از آن مهم تر این است که برای از میان برداشتن عادات نا مناسب، وقت بیشتری باید گذاشته شود. عادت ها در ابتدا کوچک و معمولی به نظر رسیده و به مرور گسترش یافته و نهادینه می شوند.
این رفتارهای عادت گونه، چنان قدرتمند می شوند که به سادگی از بین نرفته و گاهی پس از مدت کوتاهی، به سوی شما باز می گردند.
هنگامی که کاری را برای نخستین بار انجام می دهید، در ذهن شما نقش می بندد. این کار را عمدتا با هوشیاری کامل انجام می دهید. اما پس از تکرار آن ، تبدیل به رفتار و عملکردی خواهد داشت که به صورت ناخودآگاه آن را انجام خواهید داد.
برای ایجاد عادت های خوب، می توان از همین فرآیند استفاده نمود. تکرار می تواند یک رفتار خوب را در ذهن شما نشانده و تبدیل به یک عادت خوب نماید.
تکنیک های مناسب برای ایجاد عادت های خوب
برای آن که بتوانید عادت های نامناسب را ترک گفته و عادت های خوبی را در خود ایجاد نمایید، باید از این چهار مرحله استفاده کنید. داشتن برنامه ، آگاهی، علت و عمل می تواند تکنیکی بسیار موثر باشد.
الف – ایجاد برنامه برای عادات
به خاطر داشته باشید برای موفقیت در این مسیر، برنامه ریزی، یکی از موثرترین روش ها می باشد. لازم است که ابتدا عادت های خود را بنویسید. سپس در جلوی هر یک از عادات، برنامه ای که می خواهید برای آن داشته باشید، ثبت کنید.
برای شروع و ایجاد عادت های خوب ، لازم است که هر روز قسمتی از وقت خود را به این عادات اختصاص دهید. به عنوان مثال ورزش کردن، که می توانید با روزانه پانزده دقیقه شروع کنید. گاهی اوقات تغییر مسیر هر روزه می تواند به سادگی عادات نامناسبی را از میان ببرد. به عنوان مثال اگر در مسیر برگشت به خانه، خرید زیادی را از فروشگاهی خاص انجام می دهید، می توانید با تغییر مسیر، این عادت را نیز تغییر دهید.
ب – شناسایی و آگاهی از عادت ها
همان گونه که پیش از این اشاره شد، به مجموعه رفتارهایی که به صورت ناخودآگاه و تکراری انجام می شود، عادت گفته می شود که به صورت عادی در زندگی افراد در می آید. در صورتی که به عادت های خود آگاهی نداشته باشید، نمی توانید آن ها را ببینید و مطابق با فرمان ذهن عمل می کنید.
هنگامی که از عادت های خود آگاهی داشته باشید، می توانید آن ها را به کنترل خود درآورید. این کار با برنامه ریزی مناسب انجام شدنی است. خوب است که نشانه ای برای خود ایجاد نمایید تا هنگام دیدن آن به یاد عادت ها بیفتید.
ج – دلایل ایجاد عادت های خوب
برای آن که بتوانید عادتی را از بین برده و یا آن را ایجاد نمایید، لازم است که علت آن را بدانید. دلایل مستدل و محکم می تواند شما را در ایجاد عادت های خوب یاری کرده و عادت های بد و نامناسب را در هم شکند.
می توانید هدف های زندگی و عادت های خوبی را که مدنظر دارید، نوشته و به آن ها بها دهید. به عنوان مثال بنویسید که چرا نمی خواهید پرخوری کنید. این مهم است که تصمیم گرفته اید پرخوری نکنید، اما دلایل این تصمیم می تواند شما را مصمم تر کرده و در انجام آن تشویق نماید.
د – عملی کردن عادات
این را به خاطر داشته باشید که با انجام قدم های قبلی، اکنون وقت آن است که دست به اقدام زده و در جهت ایجاد عادت های خوب و یا از میان برداشتن عادات بد، حرکت کنید.
این کار را می توانید به مرور انجام دهید تا کاملا شکل گرفته و یا حذف شود. به عنوان مثال در صورتی که روزی سی سیگار می کشید، آن را به بیست و بعد ده سیگار تغییر داده و نهایتا آن را کنار بگذارید. توجه داشته باشید که تعداد در این روند چندان تاثیری ندارد. مهم این است که بخواهید و این روند را هر روزه انجام دهید. زیرا عادت ها نیز با همین ترتیب ایجاد شده اند.
آنچه که باعث می شود بسیاری از افراد، در ایجاد عادت های خوب تعلل کرده و یا برای از میان برداشتن عادت های بد، اقدامی نکنند، این است که به مرحله عمل نمی رسند و این بزرگ ترین مساله در افراد است. لازم است که مصمم بوده و بلافاصله عمل کنید.
دسته بندی عادت ها
می توان عادت های افراد را در دسته بندی های متفاوتی قرار داد که در این جا برخی از آن ها را آورده ایم.
۱-بهداشت و سلامت : میل کردن صبحانه، نوشیدن آب زیاد، سیگار نکشیدن، پیاده روی روزانه، خوردن سبزیجات، مسواک زدن ، خوب خوابیدن و…
۲-مالی : پس انداز پول، بودجه بندی ، تهیه ریز مخارج روزانه ، سرمایه گذاری، پرداخت قبوض، استفاده از کارت اعتباری، تسویه بدهی ها، بازبینی حساب ها و…
۳-تجارت و کار : سحرخیزی، اولویت بندی کارها، برنامه ریزی، نظم ، پیگیری مداوم، حل کردن مسائل، سر موقع رسیدن به قرارها، مشاوره در کار،
۴-روابط : احترام گذاشتن، دروغ نگفتن، خوب گوش کردن، با ایمان بودن، وقت گذاشتن با خانواده، عشق ورزیدن و…
۵-معنویت : عبادت و مدیتیشن، برای خود وقت گذاشتن، شکرگزاری، ایجاد شادی، صدقه دادن و…
۶-اهداف : بررسی پیشرفت، تعیین هدف روزانه، اعتماد کردن، مشاوره با متخصصین، تسلیم نشدن و…
۷-آموزش : یادگرفتن زبان خارجی، یادگیری مهارتی جدید، پرسش های روزانه، مطالعه روزانه، تماشای فیلم و ویدئوهای روزانه و…
۸-مدیریت زمان : تهیه لیست کارهای روزانه، توجه به اهداف، سرموقع انجام دادن امور، یادآوری زمان، تغییر محیط، زمان استراحت، کمتر شدن شبکه های اجتماعی، زمان لازم برای خود و…
بنابراین برای ایجاد عادت های خوب، می توانید برنامه مناسبی را برای خود تهیه کرده و انجام فعالیت ها را به صورت عادت برای خود درآورید. بدین ترتیب با ایجاد این عادات می توانید باعث رشد و ارتقاء خود و کسب و کارتان باشید.
همانگونه که اشاره شد، نظم خود یکی از عوامل مهمی است که می تواند در انجام دادن کارها به روشی صحیح موثر باشد. در صورتی که ایجاد نظم در امور را در خود به یک عادت تبدیل کنید، می توانید آن را همواره در تمامی جنبه های زندگی به کار گرفته و موفقیت های زیادی را کسب نمایید.
روش های کاربردی برای ایجاد عادت های خوب
اکنون می خواهیم به راهکارهایی بپردازیم که می تواند در ایجاد عادات خوب موثر باشد.
الف – تعیین قرار سی روزه با خود:
ذهن انسان، برای آنکه بتواند کاری را بر حسب عادت انجام دهد، نیاز به مدت زمان ۲۱ تا ۳۰ روز دارد. می توانید برای خود یک تقویم سی روزه تهیه کرده و گام های خود را مطابق با آن تنظیم کنید. این کار باعث می شود که به مرور، کاری را که به آن علاقه دارید، به صورت ناخودآگاه انجام داده و به عادتی خوب در شما تبدیل شود. توجه داشته باشید که برای ایجاد عادت های خوب لازم است که پشتکار و اراده لازم را داشته باشید.
ب – انجام فعالیت های روزانه :
اگر قصد دارید کاری را به یک عادت خوب در خود تبدیل کنید، لازم است که آن را هر روز تکرار کنید. این روند باعث می شود که به هدف خود نزدیک تر شده و موفقیت لازم را در ایجاد عادت کسب نمایید. به عنوان مثال برای ایجاد عادت ورزش کردن، خوب است که یک ماه اول را با دوستان خود ورزش کرده و یا به باشگاه ورزشی بروید.
برای ایجاد عادت های خوب مانند ورزش، نیاز است که به صورت روزانه تکرار شود. به خاطر داشته باشید که در این سی روز، تحت هر شرایطی برنامه خود را اجرا کرده و به آن متعهد باشید. در صورتی که در انجام آن وقفه ایجاد کنید، به جای اول خود باز خواهید گشت. هدف خود را تعیین کرده و برای آن تلاش کنید.
ج – نقطه شروع آسان :
لازم نیست به خود سخت گرفته و برنامه ای سنگین در روز برای خود تهیه کنید، گام های اولیه را ساده انتخاب کنید. سختگیری در برنامه می تواند باعث شود که از هدف خود دور شده و انگیزه خود را از دست بدهید.
نشانه گرفتن هدف و تلاش برای رسیدن به آن بسیار خوب است اما نباید به گونه ای باشد که نتوانید آن را به سادگی انجام دهید. به عنوان نمونه، در صورتی که تصمیم دارید، روزانه یک ساعت مطالعه آزاد انجام دهید، می توانید در مرحله شروع، زمان آن را بسیار کوتاه تر در نظر بگیرید و سپس به مرور زمان، آن را افزایش دهید.
د – ایجاد یادآوری هدف :
این کاملا طبیعی است که در طول مدت سی روز، برنامه ای که تنظیم کرده اید را از یاد ببرید. باید برای به خاطر سپردن و یادآوری برنامه ها، اقدامی کنید. برای این کار می توانید از هشدارها و نشانه هایی استفاده کنید که به شما هدف را یادآوری کرده و ذهنتان را هشیار می کند. این موضوع به حتم در ایجاد عادت های خوب در شما موثر است.
این یادآوری ها می تواند در زمان های مشخصی باشد. به خاطر داشته باشید، انجام این برنامه ها در زمان های مشخص می تواند شما را در انجام هدفتان مصمم تر نموده و شما را آسان تر به نتیجه برساند. در صورتی که به زمان و انجام آن متعهد نباشید، این احتمال وجود دارد که پس از مدتی با فراموشی برنامه، کلا از انجام آن منصرف شوید.
ه – سازگاری با برنامه :
برای ایجاد عادت های خوب و ماندگاری در آن ها، لازم است که با برنامه و فعالیت خود، سازگار باشید. به عنوان مثال در صورتی که تصمیم دارید روزانه زمانی را برای آموزش منظور کنید، لازم است که حتما در طی سی روز، در یک محل و زمان معینی ، آموزش را دریافت کنید. این موضوع می تواند در ایجاد عادت در شما نقش موثرتری داشته باشد. تا آن که بخواهید هر لحظه برای این کار برنامه ای متفاوت طراحی کنید.
از سویی دیگر می توانید برای انجام فعالیتی که در نظر دارید، یک همراه خوب داشته باشید. این کار برای شما انگیزه ایجاد خواهد کرد و باعث می شود که آسان تر به سوی هدف خود قدم برداشته و به مرور زمان به یک عادت خوب برسید.
و- جایگزینی برنامه های معوق :
یکی دیگر از راه های ایجاد عادت های خوب، این است که آن ها را با عادت های بد و نامناسب خود جایگزین نمایید. بسیاری از افراد، پیش از خواب زمان زیادی را صرف دیدن تلویزیون یا گردش در شبکه های اجتماعی می کنند.
می توان این عادت را با عادت خوب مطالعه تغییر داد. افراد می توانند با بررسی زندگی روزمره خود، به بسیاری از عادات برسند که حذف آن ها ضرری برایشان نداشته و با جایگزینی یک عادت خوب می توانند روند بسیار خوب و موفقی را در زندگی خود ایجاد نمایند.
برای آن که موفقیت برنامه و هدف خود را در ایجاد عادت های خوب بیشتر کنید، بایستی در با تمام نیرو و پشتکار خود عمل کرده و برای آن انگیزه مناسب داشته باشید تا بتوانید تا انتها به خوبی پیش روید.
ز – کم کردن توقعات از خود :
از خودتان توقع نداشته باشید که برای ایجاد عادت های خوب و یا حذف عادات بد، بلافاصله تلاش هایتان به ثمر بنشیند. این امکان وجود دارد که لازم باشد، این کار را بارها انجام دهید تا بتوانید برنامه ای مناسب برای آن بیابید.
به عنوان مثال در صورتی که بارها برای لاغر شدن برنامه ریخته و تغییر برنامه غذایی خود را ایجاد کرده اما موفق نشده اید، باید بدون نا امیدی، در کار خود تلاش کرده و روش ها و برنامه های متفاوتی را بیازمایید. بدین ترتیب می توانید به موانع و مسائل کار، آگاه شده و خود را به هدفتان نزدیک تر ببینید.
یافتن مسائل و بررسی آن ها، می تواند شما را به یک راه حل اجرایی و کارآمد برساند تا بتوانید به هدف خود رسیده و در ایجاد عادت های خوب موفق باشید.
م – از میان برداشتن فکرهای منفی :
گاهی پیش می آید که لازم است برای کسب نتیجه و رسیدن به هدف، برنامه خود را تغییر دهید. هنگامی که افکار منفی به سراغ تان می آید و نا امیدی در شما مستولی می شود، لازم است که خود را با نیروی مثبت بالا بکشید.
زمانی که فکر می کنید برای انجام دادن آن کار به اندازه کافی خوب نیستید، می توانید با کلماتی انرژی بخش، خود را متمایز کرده و در خود ایجاد انگیزه نمایید. کلماتی مانند اما در پایان جملات منفی، می تواند شما را در ادامه حرکت به سوی جلو هدایت و حمایت نماید.
ر – حذف وسوسهها :
در صورتی که تصمیم گرفته اید برای ایجاد عادت های خوب اقدام نمایید، بایستی در سی روز اولیه، اطراف خود را کاملا تغییر دهید. این امکان وجود دارد که می خواهید برای حذف عادت های بد و نامناسب خود، عادات خوبی را ایجاد نمایید.
بنابراین لازم است که پیش از هرکاری، محیط خود را از تمامی عواملی که در شما وسوسه های نامناسبی را به وجود می آورد، پاک نمایید. وسوسه های بد می تواند شما را از هدفی که دارید، دور کند. عاداتی مانند استفاده بیش از حد از رایانه، وسایل بازی یا گوشی همراه، می تواند تا زمانی که در اختیارتان است، وجود داشته باشد.
بنابر این ابتدا آن ها را حذف کرده و با اراده کافی برنامه خود را بدون هیچ نقصی انجام دهید.
س- انجام کار به شکل آزمایشی :
می توانید برنامه و هدف خود را چند روزی آزمایشی شروع کنید. بنابر این در صورتی که نتوانستید موفق شوید، احساس ناخوشایندی نخواهید داشت. در این آزمایش ها می توانید نتایج خوبی را به دست آورید و نهایتا به یک نتیجه مناسب برای شروع برنامه خود برسید. این راه برای ایجاد عادت های خوب، کارآمد بوده و می تواند شما را مصمم تر نماید.
ج – تصویر سازی از کارها :
برای آن که بتوانید به خوبی از یک عادت نامناسب دور شده و آن را حذف کنید، می توانید عیوب آن را تصویر سازی کرده و تجسم کنید. می توانید تصور کنید که در صورت جایگزینی این عادت بد با یک عادت خوب، حال و زندگی شما چه تغییری خواهد کرد.
به عنوان مثال خود را زمانی که پرخوری را رها کرده و به یک خوراک سالم و مناسب رسیده و دارای اندامی موزون شده اید، تصور کنید. این کار می تواند انگیزه ای مناسب برای شما باشد.
ش- مطالعه در خصوص مزایای کار:
اگر تصمیم گرفته اید که در برنامه زندگی خود تغییر بزرگی ایجاد کنید، باید در این خصوص مطالعه کرده و مزیت های آن را بررسی کنید. خواندن کتاب و مقالاتی که بتواند شما را به سوی اهدافتان بکشاند، می تواند بسیار مفید باشد و در جهت ایجاد عادت های خوب نقش مهمی را ایفا می کند.
می توانید در خصوص ورزش منظم، یا یک برنامه غذایی سالم تحقیق کنید. آن وقت خواهید دید که چگونه بر روی هدف خود و برنامه ای که دارید متمرکز خواهید شد. دانستن مزیت ها و معایت عادات همواره می تواند در تغییر آن ها موثر باشد.
ت – شناخت مسائل پیش رو
به خاطر داشته باشید، یکی از عوامل موفقیت شما در برنامه و هدف تان، این است که به خوبی مسائل پیش رو را شناخته و از عواقب آن ها مطلع باشید. باید بدانید که با آگاهی از آن ها می خواهید برنامه خود را پیش ببرید؟ این موضوع می تواند به اندازه کافی به شما انگیزه داده و شما را به سوی هدف راهنمایی کند.
در صورتی که اجرای برنامه ای که در نظر داشته اید، دور از ظرفیت و توانایی شماست، نیازی نیست خود را به دردسر بیاندازید. هر کس به خوبی میزان و ظرفیت روح و جسم خود را شناخته و باید بر اساس آن در ایجاد عادت های خوب تلاش نماید.
ث –جلب رضایت خود از هدف
این شاید مهم ترین و موثر ترین موضوع در ایجاد عادت های خوب باشد. تلاش داشته باشید که هدفی که انتخاب می کنید، برای رضایتمندی خودتان باشد و به رضایت دیگران و تایید آن ها توجهی نداشته باشید. درصورتی که برای رضایت شخصی یا گروهی، اقدام به ایجاد عادتی و یا حذف عاداتی نمایید، شک نکنید که در کوتاه ترین زمان ممکن، احساس ناخوشایندی را در خود احساس کرده و انگیزه خود را از دست خواهید داد. اگر بتوانید برنامه و هدف را روی خود و رضایت خویش متمرکز نمایید، خواهید دید که نتیجه هرچه باشد حس خوبی خواهید داشت.
ایجاد عادت های خوب در سه قدم
در نهایت به یاد داشته باشید که برای ایجاد عادت های خوب یا از میان برداشتن عادت های بد و یا مناسب، لازم است که که سه بخش را همواره اجرا کنید. نخست آن که عادت را یادآوری کرده، آن را به یک روال تبدیل کنید و نهایتا بابت انجام آن چه پاداش و منفعتی را دریافت خواهید کرد.
این می تواند یک استراتژی مناسب برای شما باشد. حال می خواهیم بررسی کنیم، اگر عادت های خود را به تکه هایی کوچک تر تقسیم کنیم، چگونه به نظر می آید. برای درک بهتر این موضوع با یک مثال شروع خواهیم کرد.
تصور کنید که مشغول دیدن فیلم یا سریال مورد دلخواه خود هستید، اولین کاری که انجام می دهید این است که یک ظرف تخمه یا ذرت را برای خود بیاورید. تنقلات همان مرحله یادآوری است.
سپس ظرف تخمه و ذرت خود را آورد و حین دیدن فیلم، آن را می خورید. این یک عادت یا روال است . شما با خوردن تخمه و ذرت، چنان غرق دیدن فیلم خواهید شد که حتی کیفیت فیلم شما را ناراحت نخواهد کرد. این سرگرمی ایجاد شده پاداش و منفعتی است که از انجام روال و عادت خود کسب می کنید.
این یک فرآیند است که باعث می شود ایجاد عادت های خوب در شما شروع شده و چنان در شما نهادینه شود که آن را با لذت انجام دهید.
الف – ایجاد یادآوری برای عادت های خوب جدید :
بیایید تصور کنیم که قرار است در برنامه ایجاد عادت های خوب خود، خوردن روزانه سه لیتر آب را منظور کرده و قصد دارید سلامتی خود را حفظ کنید. از نگاه خود شاید کنترل اراده می تواند شما را در این راه یاری کند.
اما آن چه که واقعیت دارد این است که داشتن انگیزه برای انجام کارها همواره موثر بوده است اما کافی نیست. آن چه که می تواند نقش مهمی داشته باشد، یادآوری است که همواره در ایجاد عادات خوب و یا حذف عادت بد تاثیرگذار خواهد بود. اگر بتوانید از این ابزار به خوبی استفاده کنید، خواهید توانست در هر حالتی، کار خود را به انجام برسانید.
می توانید جهت یادآوری نوشیدن سه لیتر آب در روز، برای خود یک لیوان بزرگ و زیبا در کنار یخچال یا شیرآب تعبیه کنید. همواره با رد شدن از آشپزخانه ، آن را خواهید دید و برنامه شما را یادآوری خواهد کرد.
کارهای زیادی است که می توانید با کمی خلاقیت برای یادآوری کارها، برای خود ایجاد نمایید. به عنوان مثال ، نوشتن لیست امور در ابتدای هر روز می تواند کارهای روزانه را به شما یادآوری نماید. در این لیست می توانید بسیاری از کارهای خود را بیاورید، به طوری که با پرداختن به آن ها همواره برنامه به شما یادآوری شود.
برخی از عادت های ایجاد شده مانند شکرگزاری ابتدای غذا خوردن در خانواده های مسیحی، خود یک یادآوری بزرگ است. آن ها هنگام نشستن پشت میز شام، پیش از دست بردن به غذا، دست هم را گرفته و شکرگزاری می کنند. بعبارتی ایجاد عادت های خوب مانند این، در رفتار جمعی تاثیر گذاشته و یادآوری به یکدیگر را نیز منجر می شود. آن ها از این کار حس خوشایندی داشته و آن را به یک عادت خوب تبدیل کرده اند.
ب – انتخاب عادت و روال شدن آن :
برای این که یک کار تبدیل به رویه شده و عادت گردد، لازم است که تا جایی که می توانید آن را ساده کنید. به خاطر داشته باشید که داشتن یک برنامه بزرگ، آن هم در شروع کار، می تواند کلا شما را از حرکت بازدارد. شاید شنیده اید که می گویند، سنگ بزرگ نشانه نزدن آن است.
به عنوان مثال بخواهید سی کیلو وزن را یک ماهه از بین ببرید و با خود بگویید که انجامش می دهد. اما خودتان هم می دانید که کم کردن این میزان وزن در این مدت دور از ذهن است. اما همین انگیزه و هیجان را استفاده کنید و تغییرات مناسب و گام به گامی را در عادات خود به کار ببندید تا ایجاد عادت های خوب برای شما یک روال شود.
برای شروع میزان عملکرد و نوع آن چندان اهمیتی ندارد. آن چه که مهم است که انتخاب کرده اید تا عادات خوبی را در خود رویه کنید. اکنون مهم است که تغییرات در شما شروع شود. خوب است که گام های اولیه را برداشته و در مسیر قرار گیرید. حتی اگر بسیار ساده و کوتاه باشد. اما ایمان داشته باشید که عادت خوبی که ایجاد می کنید، می تواند در زندگی بهتر و احساس خوشایندی از خود، موثر باشد.
ج – شناخت پاداش
این بسیار موثر است که برای خود و ایجاد عادت های خوب جشن گرفته و پاداش تعیین کنید. به عنوان مثال اگر عادت داشته اید روزانه شیرینی زیادی بخورید، و اکنون آن را کم کرده و یا قسمتی از آن را با میوه خوردن جایگزین کرده اید، از خود سپاسگزاری کرده و جشن بگیرید.
این کاملا روشن است که هیچ کس تمایلی به انجام دادن کاری که به آن علاقه ندارد، نخواهد داشت. در صورتی که قرار است رفتارهایی را به عنوان عادت در خود ایجاد کرده و آن را در خود نهادینه کنید، لازم است که برای خود پاداش مناسبی نیز منظور کنید.
معرفی کتاب کتاب ریزعادت ها: ریزعادت های شخصی کوچکتر، نتایج بزرگتر
برای دانلود کتاب ریزعادت ها کلیک کنید